Financiële meevaller uit gemeentefonds

LELYSTAD
Lelystad heeft een financiële meevaller uit het gemeentefonds van 1,8 miljoen euro in 2018. Dat bedrag loopt op tot bijna twee miljoen in 2021.

Een gedeelte van die 1,8 miljoen euro is bedoeld voor de jeugdzorg. Sinds 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor deze zorg en stapelen de financiële problemen zich op. Vorige week ging de Lelystadse raad nog akkoord met een voorstel van wethouder Elly van Wageningen om alleen al voor dit jaar twee miljoen euro extra voor de jeugdhulp uit te trekken.

Alle zes gemeenten in Flevoland komen niet uit met de budgetten die het Rijk overmaakt en moeten de tekorten op de jeugdzorg aanvullen met geld uit de eigen middelen. Van de meevaller sluist Lelystad in 2018 zo'n vijf ton door naar de jeugdhulp, maar dat is geen structurele oplossing voor het financiële gat.

Hieronder een overzicht van het geld voor jeugdzorg dat de Flevolandse gemeenten meer krijgen over 2018 dan verwacht:

Lelystad: 500.000 euro
Zeewolde: 270.000 euro
Noordoostpolder: 150.000 euro
Urk: 300.000 euro
Almere: 4.000.000  euro
Dronten: 1.500.000 euro
 

reacties (4)

 • Bb

   

  Mooi meer geld voor het bovenwater kunnen ze alles maaien

  reageer
 • J10

   

  Mooi! Ben zeer benieuwd hoe dit geld voor de kinderen gebruikt gaat worden! Omroep Flevoland en Lelystedelingen ''kijken'' jullie mee??

  reageer
 • Hans49

   

  Mooie bijdrage voor de Floriade?

  reageer
 • Dirk2

   

  Dossiers zijn niet op orde bij deze Wethouder! KEER OP KEER! Nog 7 maanden....en dan kan een ander de rommel opruimen!

  reageer
 • Elly van Wageningen

   

  Geachte Dirk2 Ik merk dat u veel kritiek hebt op het beleid van het college van Lelystad en ook op veel zaken in mijn portefeuilles. Ik ben benieuwd naar uw ideeën om zaken beter te doen. Graag nodig ik u daarom uit om een keer een kop koffie met mij te drinken en over deze zaken door te praten. ik ben benieuwd naar uw reactie. Vriendelijke groeten Elly van Wageningen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert