Boeien en tonnen verbeteren vaarroute Gooimeer

FLEVOLAND
Rijkswaterstaat heeft dinsdagochtend tonnen en boeien in het Gooimeer gegooid. Ze vormen de route naar de snelvaarbaan. Die is op dit moment niet goed bereikbaar door de grote hoeveelheid waterplanten in het meer.

De actie is een initiatief van Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, een samenwerking van 16 gemeenten aan de randmeren. Rita Braam van deze coöperatie zegt dat er ook vaak gemaaid wordt in het gebied.

Helemaal af van de waterplanten zullen we nooit zijn: "zonder waterplanten ontstaat er blauwalg en dat willen we ook weer niet", zegt Braam. 
 

reacties (5)

 • Stephan zeijlemaker

   

  Ben wel benieuwd wat (vaak maaien)betekend afgelopen zondag geweest om samen met wat vrienden te wakeboarden maar was niet te doen met zoveel waterplanten.

  reageer
 • Mic

   

  RWS gooit geen boeien, die worden gelegd...

  reageer
 • Idd

   

  De planten zorgen juist voor blauwalg. Het water is nu zo helder dat de zon de dode waterplanten kan laten rotten op de bodem van deze wateren. Als kleine jongen in almere altijd gezwommen in t gooimeer van mei tot september en nooit blauwalg of planteilandjes die overlast veroorzaakten maar helaas zijn beide nu een probleem

  reageer
 • Klaas

   

  Die blauwalg onstaat toch wel Met of zonder waterplanten

  reageer
 • Peter

   

  Ook met waterplanten ontstaat er blijkbaar blauwalg op het Gooimeer. Sinds 5 juli is er blauwalg vlakbij de snelvaarbaan. http://www.zwemwater.nl/details/zwemplek/2272/algemeen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert