Geen glas en sterke drank meer bij festival Gestrand

ALMERE
Bij het barbecuefestival Gestrand in Almere Poort gelden dit jaar strengere regels. Zaterdag is de twaalfde editie van het gratis toegankelijke festival. De voorwaarden waaronder de gemeente een vergunning heeft verstrekt, zijn volgens de organisatie aangescherpt en uitgebreid.

De belangrijkste verandering is dat er geen glas en sterke drank meer door bezoekers mag worden meegenomen. In tegenstelling tot andere festivals is het bij Gestrand gebruikelijk dat iedereen zijn eigen eten en drinken meeneemt.

Ook worden polsbandjes uitgedeeld aan iedereen die ouder is dan 18 jaar, zodat meteen duidelijk wie wel en niet alcohol mag drinken. De naleving van het alcoholverbod voor jongeren zal streng worden gecontroleerd.

Ongedwongen sfeer
Het festival is sinds 2005 uitgegroeid van een klein clubje vrienden dat een barbecue hield tot een strandfeest met optredens en theater. Vorig jaar kwamen 4500 mensen naar het Almeerderstrand. De organisatie verwacht komende zaterdag zo'n 5300 bezoekers. De organisatie hoopt dat de nieuwe regels de ongedwongen sfeer die zo kenmerkend is voor Gestrand niet aantast.

reacties (7)

 • Van Haven

   

  Volgens mij was het vorig jaar prima. Ook een paar duizend man.

  reageer
 • Ma Flodder

   

  leuk feestje he maar t geeft altijd zo,n rommel .

  reageer
 • Eefje

   

  Nou nee. Er bestaat zoiets als de wet. Je mag in de openbare ruimte niet drinken en/of dronken zijn. En geen glas lijkt me alleen maar logisch bij een evenement van deze omvang.

  reageer
 • KoosFrambois

   

  leuk feestje altijd. weg met alle controles vrijheid blijheid. maak zelf wel uit wat en hoeveel ik drink

  reageer
 • Johan

   

  tot 100 man is dit leuk, met een paar duizend gewoon gevaarlijk. Drank drugs, etc. etc. Gewoon niet in de hand te houden en wachten tot het echt fout gaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Van Haven

   

  Zo bijzonder, dit feest. Ik herinner me nog dat een groepje vrienden een bbq-feestje organiseerden op het strandje... Zij zijn inmiddels volwassen, hun feestje ook ­čśü

  reageer
 • Chris

   

  Dus wordt iedereen gecontroleerd en zijn er hekken? Eigenlijk wel nodig want elk jaar wel paar keer knokken en veel dronken mensen. Wel gezellig hoor. Dus men verwacht 5300 man en geen 5400? raar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert