Hoogbejaard stel kan niet samenwonen door wachtlijsten ouderenzorg

FLEVOLAND • Wo 12 juli 2017 | 19:41 • Woensdag 12 juli 2017 | 19:41
90 en 89 jaar oud zijn ze. Het echtpaar Ted Upstone en Maria Bleker uit Lelystad. Lang woonden ze zelfstandig in één huis, maar door hun hoge leeftijd is dat niet meer mogelijk. Ze hebben namelijk hulp nodig. Graag zouden ze samenwonen in een verpleeghuis, maar dat lukt niet. Er is een wachtlijst. Nu zitten ze noodgedwongen gescheiden van elkaar in één woonzorglocatie. "We hebben allebei een klein kamertje", zegt Maria. 

Volgens Woonzorg Flevoland, dat verschillende verpleeghuizen in onze provincie bezit, is het verhaal van Ted en Maria geen uitzondering. “We hebben gemiddeld 70 tot 80 mensen die op de wachtlijst staan voor onze verpleeghuizen” aldus directeur John Bos.

Woonzorg heeft de problemen vorig jaar aangekaart in politiek Den Haag. Toch lijkt er nog geen directe oplossing te zijn voor de wachtlijsten. Bos hoopt dat er structureel meer budget komt, omdat het er anders naar uitziet dat de wachtlijsten verder gaan groeien.

Eén van de plannen die Woonzorg verder heeft om de wachtlijsten tegen te gaan, is het bouwen van 36 appartementen aan de Plaats 1 in ‘t Lelycentre. Of dat ook door kan gaan is nog onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel