Zorggroep Almere wil 'gescheiden' echtpaar uit de brand helpen

ALMERE • Do 13 juli 2017 | 11:31 • Donderdag 13 juli 2017 | 11:31
Zorggroep Almere wil graag het Lelystadse bejaarde echtpaar Ted Upstone en Maria Bleker uit Lelystad uit de brand helpen. Het echtpaar van 90 en 89 jaar oud woont momenteel in de noodopvang van verpleeghuis Hanzeborg in Lelystad in twee gescheiden kamers. Graag willen ze samenwonen maar vanwege wachtlijsten bij Woonzorg Flevoland is daar nu geen plek voor. 

Een woordvoerder van Zorggroep Almere trok zich het lot van het echtpaar aan. Na wat telefoontjes bleek dat er een speciaal appartement voor echtparen beschikbaar is in woonzorgcentrum De Toonladder in de Almeerse Muziekwijk. Het echtpaar kan in een tijdelijke appartement terecht tot er een permanente plek beschikbaar in het Almeerse zorgcentrum is. 

Er is nog geen contact geweest tussen Zorggroep Almere en het echtpaar. Of het echtpaar interesse heeft in het aanbod en wil verhuizen naar Almere is nog onduidelijk. Ook moet Zorggroep Almere nog uitzoeken of het echtpaar in aanmerking komt voor het zorgappartement. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel