Twee doden bij bedrijfsongeluk Connexxion

ALMERE • Do 13 juli 2017 | 11:46 • Donderdag 13 juli 2017 | 11:46
Bij een bedrijfsongeval bij Connexxion in Almere Buiten zijn donderdag aan het eind van de ochtend twee mannen om het leven gekomen.

Het gaat om Connexxion-medewerkers die aan een bus werkten. Het voertuig stond op dat moment op een hefbrug. Volgens de inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, is de bus door nog onbekende oorzaak van de brug gevallen.

Onderzoek
De inspectie is een onderzoek gestart om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken. Tot dat is afgerond, wordt er geen verdere informatie gegeven. Volgens een woordvoerder van de inspectie neemt een onderzoek doorgaans zo'n drie maanden in beslag.

Connexxion heeft aan de Splijtbakweg een werkplaats en een remise. In de werkplaats worden bussen onderhouden en gerepareerd. 

Grote verslagenheid
Voor collega's van de omgekomen medewerkers is donderdagmiddag Slachtofferhulp ingeschakeld. Volgens directeur Eric van Eijndhoven zoeken de collega's van het bedrijf steun bij elkaar. "We geven medewerkers alle ruimte om elkaar op te zoeken en steun bij elkaar te vinden en om uit te huilen." 

Connexxion is een groot vervoersbedrijf, maar de vestiging in Almere Buiten is vrij klein. Volgens Van Eijndhoven kende iedereen elkaar. Ook bij de vestiging in Almere Haven is de verslagenheid groot. De overleden mannen waren zeer gewaardeerde collega's.


[https://twitter.com/MarjanvanEns/status/885454126179602435]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel