Agent schiet op hond na aanhouding

ALMERE
Een politieagent heeft donderdagavond in Almere op een agressieve hond geschoten. Het dier werd niet geraakt. De hond had vlak daarvoor de agent gebeten. Volgens een politiewoordvoerder ging het om een erg grote hond.

Agenten gingen rond half acht naar de Eelerbergstraat in de Landgoederenbuurt, omdat er een melding binnenkwam van huiselijk geweld. ​Eén man was buitengesloten door een andere man en kon zijn huis niet meer in. De man in het huis wilde volgens de politie niet meewerken. Daarom besloten de agenten de 40-jarige man aan te houden. Dat ging niet goed, want hij verzette flink en sloeg één van de agenten in het gezicht.

De hond kwam op dat moment naar buiten en rende naar de agent. Die werd gebeten en was zo bang dat hij een schot loste. Een hondenbegeleider heeft de agressieve hond weer naar binnen gebracht. De agent is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.

reacties (11)

 • Sjaak

   

  Bijtende honden gewoon afmaken! Deze horen niet in een wijk waarin kinderen op de zelfde stoep rondlopen als de betreffende agent.

  reageer
 • Radicitus

   

  In Nederland worden ongeveer 150000 mensen gebeten door een hond, waarvan de eigenaar van de hond altijd zegt: hij bijt nooit hoor.!! Overheden zouden meer moeten controleren op lost lopen de honden. Iedereen kan tegenwoordig maar doen en laten wat hij of zij wil.

  reageer
 • Iedereen kan tegenwoordig maar doen en laten wat hij of zij wil, omdat iedereen altijd roept dat de overheid altijd alles moet oplossen! Dat KAN de overheid domweg niet. We zullen toch echt ZELF, met zijn allen, dingen moeten aanpakken en oplossen.

 • Thomas

   

  A De eigenaar verdedigen is normaal hondengedrag. B Loslopende honden zijn niet het probleem Het probleem zit hem in valse kleine keffertjes als Jack Russels, die bijten relatief het meest. Maar vrijwel alle ernstige en dodelijke bijtincidenten komen door pitbull-achtigen en andere vechthonden die zijn gefokt op agressie en een valse inborst. Met heel veel training is zo'n tijdbom onder controle te houden. Het probleem is dus dat mensen gevaarlijke en moeilijke hondenrassen, volledig zonder training en maatregelen, gewoon mogen kopen.

 • bromsnor

   

  Een grote hond en dan gemist. Waar is de kogel geland? Wellicht is het maar beter dat beest niet werd geraakt, zou hij gewond zijn geraakt dan was het dier aggresief geworden.

  reageer
 • Merreha

   

  Ook dit is Almere. Een agressieve inwoner die zich verzet. En die ooo nog eens z'n hond niet goed heeft opgevoed. Geeft het niveau maar weer eens aan.

  reageer
 • Roel

   

  Mijn hond dooet dat anders nooit hoor je dan. Het word tijd dat de baasjes beter op hun dier gaan passen. Ook op straat t o v fietsers enz. Mn vrindin kwam laatst met haar fiets te vallen op het fietspad door een overstekende hond. Zij kreeg wel de schuld omdat ze niet had uitgekeken. Het moet niet gekker worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Als de hond ontsnapt en bijt is dat altijd de schuld van het baasje. Moeilijker is het niet, toch?

  reageer
 • Bravo!

   

  Goed gedaan! Een duidelijk geval van noodweer. Jammer voor de hond, je zou de baas extra moeten straffen. Een hond is toch het product van het baasje.

  reageer
 • Inspecteur

   

  Nee hier is sprake van een noodtoestand. Bij noodweer gaat het om de verdediging tegen een wederrechtelijke aanval van een mens. Bij een dier betreft dit een noodtoestand. Is belangrijk ivm beroep doen op een schulduitsluitingsgrond of rechtvaardigingsgrond.

 • Carry

   

  Een agent die bang is voor een hond kan beter een andere baan zoeken. En dat de hond kwam aanrennen is niet zo vreemd ze belaagde zijn baas. Het dier deed gewoon zijn werk! Jammer dat veel mensen niet weten hoe een hond reageert op situaties. Maar wel commentaar leveren.

 • buurtbewoner

   

  ik ben niet verbaasd. de vorige hond was van zelfde ras en heeft een bezoeker van mij zijn hele broek aan flarden gescheurd. Volgens de eigenaar viel het mee en kregen we niets vergoed. zo'n hond met eigenaar hoort in het bos te wonen en niet in woonwijk

  reageer
 • Martin

   

  Watje. Schiet een echte boef af.

  reageer
 • Ranap

   

  In een samenleving als de onze, waarbij zo ontzettend veel honden gehouden worden in huis begrijp ik werkelijk niet dat dit kan en mag gebeuren. Natuurlijk zitten er altijd 2 kanten aan een verhaal, maar persoonlijk vind ik een agent die bang word door een hond die komt aanrennen en dan maar schiet niet in zijn functie passen (uiteraard geoordeeld op de weinige informatie die de situatie schetst)! Ik heb hier 2 honden in huis, ook al zou er sprake zijn van huiselijk geweld komen zij gezellig kijken wat meneer of mevrouw agent komt doen. Rennend lopend net wat uitkomt. Als die daarvoor een schot krijgen ben ik nog niet klaar met de beste persoon in uniform!

  reageer
 • Mas

   

  Ik ken deze hond, dit is een Anatolische herder. Erg groot dus. Ook heeft deze man meerdere keren een verbod gehad om in het park te komen omdat de hond regelmatig agressief is helaas

 • AB

   

  Helemaal mee eens. Ik heb een herder in huis en die erg vrolijk totdat zij de indruk heeft dat iemand de baas komt bedreigen. Zij ziet geen verschil tussen een boef en een agent. En ik zou ook niet voor mezelf instaan als zo'n agent z'n wapen trekt en schiet.

 • ron

   

  ik ben er geweest en heb de hond gezien hij is niet gewond agenten hebben hem met een honden vangstok terug naar de woning gebracht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert