Hoge bomen bij volkstuinvereniging worden niet gekapt

LELYSTAD
Op het complex van de Volkstuinvereniging 'Zuigerplas' aan de Bosweg in Lelystad worden geen bomen gekapt. Wel zijn in het kader van regulier onderhoud overhangende bomen en takken verwijderd. Dat staat in een brief die de gemeente heeft verstuurd als reactie op een brandbrief van het bestuur van de volkstuinvereniging. Daarin werd aangedrongen op bomenkap, om de schaduwvorming tegen te gaan. Verantwoordelijk wethouder John van den Heuvel vindt die oplossing te rigoureus.

Werkzaamheden afgerond
Volgens Peter Kuiper van de volkstuinvereniging liggen 25 tuinen aan de zuidzijde in de schaduw van 30 meter hoge bomen. Daardoor zijn de opbrengsten van het land minder en komen er meer ziekten voor. Daarom moeten de bomen weg. Maar de gemeente zegt dat van complete kap of herinrichting van het complex geen sprake kan zijn. De werkzaamheden aan de volkstuinen in Lelystad zijn inmiddels afgerond.

Niet snoeien zonder overleg
In de brief staat verder dat de gemeente zou hebben geconstateerd dat leden van de volkstuinvereniging zonder overleg met de lokale overheid hebben gezaagd en gesnoeid in het openbaar groen. Dat mag alleen in overleg met de opzichter. Maar volledige bezonning zoals de tuinders van 'Zuigerplas' willen is een geen reële optie.

reacties (11)

 • Cor

   

  Het is een landelijk problemen Het luisteren naar de bevolking depolitiek staat toch boven de bevolking dat is en blijft een groot probleem ze beloven alles maar als ze daar op het pluis zitten dan is ike kie en laat de rest maar stikken en elke vergadering maar schijven dat tikt. Lekker aan en na de moei zame vergadering nog effe zuipen in de cantiene toch voorniks. Uit de grote pot gemeente en waar hebben ze nauw vergadert ze weten het zelf niet meer voor of tegen voor hun zelf en tegen de bevolking. Ha ha hi hi. Ze hoeven zelf geen volkstuin ze eten bij de gemeente Stelletje galbakken gun die oude mensen nou een wat die hebben Nederland helpen opbouwen En wat doen die ambtenaren ze breken alles afffffffff229093

  reageer
 • Lidwina

   

  Lees even op de site van de volkstuinenvereniging zelf hoe fijn ze het vinden dat ze zo lekker dicht bij het bos zitten. Tja, dan heb je aan de zuidzijde schaduw. Elk voordeel hebt z'n nadeel.

  reageer
 • Rinus

   

  Daarom stan er bomen omheen?

  reageer
 • Cor

   

  Wat een omgekeerde wereld de wereld is van de gemeente ambtenaar en wethouder , burgemeester wat een zakken vullers zijn dat en een stelletje leeghoofden ze zijn gekozen door de bevolking maar doen er niks voor terug alles in eigen belang ike ike en de bevolking laten stikken geef de volkstuinders een beetje zon voor hun groente die outjes hun vermaak een grote schande denk een aan de mede mens de bevolking daar zijn en moet je voor strijden doe er wat aan het vergaderen van jullie word goed betaald veelste veel Denk nou niet in de hoogte

  reageer
 • Jan

   

  Tuurlijk, laten we deze mensen hun lust en leven afpakken. Vreemde reactie die maar eens aangeeft dat deze hele reactie mogelijkheid maar beter afgeschaft kan worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystadjer

   

  Wat als................ De wethouder zélf een volkstuin had op die locatie?

  reageer
 • jan

   

  vind ik ook. afschaffen ! is een romnelig gezicht die volkstuinen

  reageer
 • Barbara

   

  Het wordt tijd dat elk dwarsliggend machtsblok, dat kunnen ook simpele ambtenaren in dienst van een gemeente zijn eens met foto en al in beeld worden gebracht. Een gemeenschap waar wij allen toe behoren is niet ontworpen om er tegen te strijden. Snappen ze dat op het stadhuis dan niet? Wanneer gaan hun lampjes eens licht geven i.p.v alles af te kappen, behalve die bomen.

  reageer
 • Jan

   

  Wat is precies de gemeente? Niet een stel overbetaalde ambtenaren, maar de inwoners zelf. En juist deze hebben wensen en worden genegeerd. Waarom? Dat is niet echt duidelijk. Enkel omdat die ambtenaren wat vinden, maar verder niets doen met die wensen. Omgekeerde wereld!

  reageer
 • Poe

   

  Valt weinig te overleggen als er bomen wegmoeten en de gemeente dat niet wil. En dan ook nog zelf openbaar groen gaan snoeien? Ze zouden die volkstuinen moeten afschaffen.

  reageer
 • -Volkstuinen Overleg Lelystad

   

  Dat kan zo zijn dat de wethouder het te rigoreus vindt, het VOL bepleit al sinds 2015 goed onderhoud rondom alle volkstuinen, maar de gemeente wil daarover niet praten. Er lijkt dus ook geen bereidheid tot overleg over en met een vertegenwoordiging van 8 complexen met zo'n 850 tuinders. Dat is diep treurig en siert de gemeente totaal niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert