Parkeerproblemen in oude dorp aangepakt

URK
Parkeren in het oude dorp op Urk moet makkelijker worden. Dat vindt de gemeente. Er komt een grotere blauwe parkeerzone en het parkeerterrein bij de Slikhoogte krijgt 144 extra parkeerplaatsen. Vanaf maandag 17 juli zijn er inloopavonden voor bewoners met vragen over de veranderingen.

De laatste jaren is het aantal auto's in het oude dorp toegenomen, maar omdat er weinig ruimte is voor nieuwe parkeerplekken slibden de straten dicht. Er wordt nog gekeken of er - naast de Slikhoogte - ook op andere plaatsen uitbreidingsmogelijkheden zijn.

De doorstroming van het verkeer moet beter worden door de blauwe zone uit te breiden, het gebied waar met een parkeerschijf maximaal twee uur geparkeerd mag worden. Nu geldt dit nog voor een klein gebied. De oude blauwe lijnen worden op 17 en 18 juli verwijderd. De nieuwe ingang van de parkeerzone gaat duidelijk aangegeven worden. Vanaf oktober is deze maatregel definitief en kunnen foutparkeerders bekeurd worden.

reacties (2)

 • Bewoner op de rand

   

  Zeer achterlijk bedacht probleem verschuift nu op rand blauwe zone, de bewoners kunnen niet hun eigen auto kwijt door de werkbussen zonder parkeervergunning. En als de gemeente denkt dat een Urker meer gaat lopen voor dat parkeerplaats hebben ze het mis waardeloos bedacht voor alleen door zingen in de Zomer was het drukker als normaal. Maar de bewoners op de rand parkeren wel honderden meters verder.

  reageer
 • George H.

   

  Lekker op tijd allemaal. Ook meteen voorzieningen voor E-auto's aangelegd, of trekken ze dat nieuwe parkeerterrein daar in de volgende zomer voor open?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert