Frits Huis bekendste wethouder van gemeente

ALMERE
De bekendste wethouder in Almere is Frits Huis. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente. Wethouders René Peeters en Tjeerd Herrema volgen op enige afstand.

Volgens David Kok van de raadsgriffie in Almere is Huis populair omdat hij sinds jaar en dag in Almere woont en een aantal functies heeft gehad in de journalistiek die hem bekendheid hebben gegeven. 

In het onderzoek is niet alleen gevraagd naar de bekendheid van collegeleden, maar ook van raadsleden. Daar is een top 11 uitgekomen, waarvan de uitslag alleen in alfabetische volgorde bekend is gemaakt. Namelijk: 
Roelie Bosch (ChristenUnie) 
Ans Desumma (SP) 
Toon van Dijk (PVV)
Nico van Duijn (Leefbaar Almere) 
Hilde van Garderen (VVD)
Miranda Joziasse (VVD)
Marco de Kat (Leefbaar Almere) 
Cocky Kuipers (D66) 
Jan Lems (D66) 
John van der Pauw (PvdA) 
Ciska van Rijn (PvdA) 

Behalve bekendheid van politici, werd ook gevraagd naar de betrokkenheid van inwoners bij de politiek. Volgens Kok is onder meer een opvallende uitkomst dat Almeerders de mogelijkheden van inspreken en het agenderen van een onderwerp op de Politieke Markt wel kennen, maar daar weinig gebruik van maken. Een gehoord antwoord is bijvoorbeeld 'het helpt toch niet'. 

Het onderzoek wordt elke twee jaar gedaan om te kijken hoe de raad communiceert met de stad en wat de stad daar van vindt. De vragenlijst is ingevuld door 800 Almeerders. 

reacties (6)

 • Mick

   

  Zijn er nog andere wethouders dan?

  reageer
 • Guderian

   

  Heb op deze man gestemd. Zal dat niet nog een keer doen.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Vergissen is menselijk.

 • Moraalridder

   

  Als je maar lang genoeg met je gezicht op de tv verschijnt kunnen ze niet om je heen. Dat is kracht van "reclame"

  reageer
 • Merreha

   

  De meest populaire wethouder. Het blijft een politicus. En dat zegt genoeg over zijn populariteit.

  reageer
 • Jojanneke

   

  Frits Huis pretendeert er te zijn voor de arbeiders van Almere, jammer genoeg kost diezelfde meneer Huis die arbeiders klauwen vol met geld. Hij steekt heel graag geld in de Floriade, hij vindt dat de betaalautomaten in de parkeergarages het te betalen bedrag naar boven mag afronden. Hij bezuinigd op het onderhoud van Almere. Gras wordt amper gemaaid, onkruid wordt niet weggehaald. Bruggen worden niet onderhouden. Hij waait, politiek gezien, met alle winden mee. Geen wethouder waar je op kunt bouwen. Beloofd veel maar doet het tegenovergestelde. Zou het daarom zijn dat meneer bij de Almeerders bekend is?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  frits huis de wethouder die samen met Herrema graag met geld strooit in almere

  reageer
 • Hmmmm

   

  Als je je een beetje verdiept in de geldstromen rond een gemeente begrijp je wel waarom ze met geld strooien.... Het uitgestrooide geld wordt veelal opgevangen door advise en onderzoeksburootjes die meters dike raporten schrijven. Deze burootjes bewegen zich altijd in de periferie van zo'n geldstrooier. Niet zelden zie je ze ook op verjaardagen, bruiloften of uitgebreide bbq's van geldstrooiers. Men zegt dat ze dan vaak ook een envelopje meenemen met een substantieel geldbedrag als kado.

 • Karel

   

  Een nogal twijfelachtige eer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert