Luisterend oor Sensoor straks ook in Lelystad

LELYSTAD • Do 20 juli 2017 | 17:08 • Donderdag 20 juli 2017 | 17:08
Stichting Sensoor wil ook een vestiging in Flevoland opzetten en heeft Lelystad als locatie op het oog. Dat laat directrice Monique van Bijsterveld weten. De stichting is landelijk actief, maar nog niet in Flevoland. 

De vrijwilligers van Sensoor bieden 24 uur per dag een anoniem en luisterend oor voor mensen die hun verhaal kwijt willen. Op dit moment heeft de organisatie een tekort aan vrijwilligers. Met een nieuwe vestiging in Flevoland hoopt Van Bijsterveld op nieuwe aanwas. Het profiel van de Flevolanders is veelbelovend volgens haar. Ze verwacht dan ook vijftig nieuwe medewerkers te werven in de provincie. 

Het doel is om in januari de eerste telefoontjes in Lelystad op te nemen. Waar dat precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Wat de directrice betreft wordt de Lelystadse vestiging een proefspeeltuin. Zo wil ze hier experimenteren met onder meer het project 'belmaatjes'. Dan kunnen mensen niet alleen zelf bellen, maar ook gebeld worden door een vrijwilliger.

In 2011 had Sensoor ook plannen voor een Flevolandse vestiging, maar dat kwam toen niet van de grond. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel