Flevolandse campings goed bezet

FLEVOLAND
Nu ook de scholen in de regio noord vakantie hebben, is het volop hoogseizoen voor de campings en vakantieparken. Vrijwel alle campings en bungalowparken in de provincie zitten vol. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland. 

Reserveren en last-minute
Het lijkt daarmee een goed jaar te worden voor deze recreatieondernemers. Volgens Wout Sleurink van RCN in Zeewolde ziet 2017 er al beter uit dan vorig jaar. Uit de rondgang blijkt verder dat kampeerders met tent of caravan meestal op het laatste moment komen. Het wisselvallige Nederlandse zomerweer is daar de oorzaak van. 

De huisjes en bungalows zitten wel grotendeels vol en worden ver vooraf geboekt. Meerdere campingeigenaren melden dat er vrij veel Duitse gasten zijn, de rest komt uit Nederland.  

Provincie in trek
"Flevoland doet steeds meer aan zichzelf promoten," aldus Sleurink. Vooral fietsen en watersport zijn populair. "Daar moeten we steeds meer nadruk op leggen, en dat gaat goed."

reacties (1)

  • Pieter

     

    Op de Urker camping is het anders kak. Weinig tot geen gasten en vrijwel geen animatie voor de kinderen. Ieder jaar is dit punt hetzelfde de kinderen moeten zich maar vermaken de eerste weken van de vakantie. Pas als de bouwvak begint wordt er eindelijk wat gedaan. Ik snap best dat mensen op deze camping niet meer terug komen hetvolgende jaar.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert