"50Plus kan tempo AP/OPA partij niet bijhouden"

ALMERE
50Plus gaat in Almere niet meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat zegt Johan de Leeuw, lijsttrekker van de lokale partij AP/OPA, die van plan was een lijstcombinatie aan te gaan met 50Plus.

Dat gaat volgens De Leeuw niet door, omdat 50PLUs er niet in geslaagd is voor de zomervakantie duidelijkheid te bieden over haar plannen voor Almere. "50Plus houdt ons tempo niet bij", laat de lijsttrekker weten.

Dat De Leeuw zelf in het regiobestuur van 50Plus Flevoland zit, is volgens hem geen probleem. "Binnen 50Plus komen dubbelfuncties wel vaker voor. Zo is een 50Plus-bestuurder ergens anders ook wethouder voor een andere partij"

De voorman van AP/OPA wil ook voorzichtig zijn met het koppelen van de naam 50Plus aan zijn lokale partij, omdat 50Plus niet altijd positief in het nieuws komt. 

reacties (16)

 • Jury Roest

   

  Voor de duidelijkheid wil ik even opgemerkt hebben dat ik inderdaad secretaris ben bij 50Plus, maar alleen van de afdeling Flevoland. Zoals Menno het schrijft lijkt het of ik landelijk secretaris ben, dat is niet zo. Dus Menno, als je wat opschrijft doe het dan goed.

  reageer
 • Menno

   

  look who is talking, de heer Jury Roest ondersteunt de lijsttrekker van ApOpa terwijl hij zelf secretaris is van 50PLus, je moet het lef maar hebben om je eigen partij als secretaris af te vallen. Ik adviseer Jury Roest zijn positie direct op te geven en zich aan te sluiten bij AP Opa.

  reageer
 • Jury Roest

   

  Je moet toch wel lef hebben om de woorden 'eigen belang' in de mond te nemen als je je zelf eerst in de kruiwagen van 50Plus de Provinciale Staten van Flevoland hebt ingewerkt, om vervolgens je dan snel af te splitsen en met je eigen partij verder te gaan. Begint hier aardig te stinken.

  reageer
 • Hannes

   

  Duidelijkheid, niet bij kunnen houden om je plannen te maken!! Hoeveel partijen hebben hun plannen met een bepaalde snelheid in elkaar gejast! En achteraf er geen moer van hebben teweeg gebracht!!

  reageer
 • Jury Roest

   

  Wie hier met de woorden 'eigen belang' de heer Johan de Leeuw probeert aan te vallen zou ik willen adviseren om zelf eerst eens in de spiegel te kijken en dan tot 10 te tellen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Menno

   

  APOPA heeft niets maar dan ook helemaal niet weten te bereiken in de afgelopen 4 jaar, zoals ik al eerder zei: de heer de Leeuw zit er alleen om zijn AOW aan te vullen niet meer niet minder. Een stem op APOPA is een verloren stem. zoals gezegd hoop ik dat 50 plus mee gaat doen in Almere

  reageer
 • kritiesj

   

  Ze gaan gewoon te hard die oudjes. Heeft te maken met de huidige snelheid van de scootmobielen!

  reageer
 • Tinus

   

  Daar gaan we weer, de oudjes vliegen elkaar weer eens in de haren. Mijn voorstel is om de ouderenpartijen te verbieden. Alleen maar ellende met 50+ en de overige ouwetjes. Zij gaan puur voor eigen gewin. De andere partijen (landelijk en/of lokaal) hebben allemaal een speerpunt ouderen(zorg) in hun verkiezingsprogramma opgenomen. Zij zijn jonger van geest en handelen daar ook naar.

  reageer
 • Kiezer

   

  Aan nagenoeg alle namen van 50 plus zit een 'verhaal' gekoppeld. Bovendien heeft deze partij bij gemeenten niets te zoeken. Er is geen partij van links naar rechts die niet ook voor ouderen op wil komen. Daarnaast gaat een gemeente niet over AOW-leeftijd en/of de pensioenen. 50 plus als partij in den Haag OK, op gemeentelijk niveau absoluut overbodig. Zeker ook,zoals eerder aangegeven, als je kijkt naar de mannen en vrouwen die zich zogenaamd opwerpenvoor de ouderen in onze provincie.

  reageer
 • Erik Boshuijzen

   

  Nadat meneer De Leeuw zichzelf, niet gehinderd door de regels van 50PLUS waarvan hij regiobestuurder is, gekroond heeft tot lijsttrekker van AP/OPA is dit zijn nieuwste poging 50PLUS in diskrediet te brengen. Hij heeft op dit gebied ook een mooi 'trackrecord' : een machtsgreep als regiovoorzitter van 50PLUS Flevoland, met OPA bij de laatste provinciale verkiezingen optreden als concurrent van 50PLUS, op basis hiervan voorgedragen voor royement uit 50PLUS en door een 'ingeving' van 50plus baas Nagel weer in genade aangenomen en nu 'hulpje' van 50PLUS fractievoorzitter in PS. Nu gaat hij met zijn eigen lijst opnieuw 50PLUS benadelen. Mijn advies: De man opnieuw voordragen voor royement en voor de kiezer wegblijven bij deze man die slechts zijn eigen belang nastreeft. Erik Boshuijzen, statenlid op basis van voorkeurstemmen op de lijst van 50PLUS, nu Senioren+Flevoland.

  reageer
 • Kieswetkenner

   

  Hebben de nitwitten weleens gehoord van een ' gezamenlijke lijst' ? Ik wens de heer de leeuw veel succes met AP/opa.

  reageer
 • Johan de Leeuw

   

  Je hebt gelijk. Lijst verbindingen zijn afgeschaft maar lijst combinaties niet. En dat was de bedoeling

  reageer
 • Menno

   

  50 plus heeft helemaal nog niet besloten niet mee te doen in Almere, 50 plus is nog volop bezig om zich voor te bereiden en een besluit komt later. Johan de Leeuw kan dit namens 50Plus helemaal niet zeggen daar hij niet gemandateerd is door 50Plus. Ik zou als ik omroep Flevoland was contact opnemen met de nieuwe voorzitter van 50plus. Johan de Leeuw handelt in strijd met het huishoudelijk regelement en zijn uitspraken zijn er alleen op gericht om een concurrerende partij zwart te maken om zijn eigen AOW te kunnen aanvullen. Het gaat de Leeuw niet om algemeen belang maar om eigenbelang. De OPA beweging heeft zich binnen de Almere Partij binnen gedrongen, dat probeerde de Leeuw ook te doen bij 50 plus, alleen daar krijgt hij geen voet aan de grond, en is nu begonnen aan zijn campagne door te stellen dat 50plus niet mee gaat doen. Ik ga er vanuit dat het tijdperk de Leeuw snel ten einde zal zijn omdat bij de laatste verkiezingen heel veel leden van de Almere partij op Bob Fonhof hebben gestemd omdat Bob heel veel heeft gedaan voor Almere. Johan de Leeuw heeft nog niets gedaan voor Almere. Hopelijk besluit 50plus net als in Lelystad mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen want mijn stem hebben ze. Grt Menno

  reageer
 • jan

   

  Hij loopt ook niet zo snel BTW

  reageer
 • Willy

   

  Zou AP/OPA het nieuws gemist hebben dat voor de komende verkiezingen lijstverbindingen zijn afgeschaft? Kennelijk gaat de Eerste Kamer te snel voor AP/OPA!

  reageer
 • 50-

   

  Naar later zou blijken. Een strategische vergissing. Foor gebruik te maken van de naam 50+, maskt men kans op meerdere zetels. Nu mag Johan blij zijn als hij herkozen wordt

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert