D66: 'Laat snelle elektrische fietsen weer op het fietspad toe'

ALMERE • Di 25 juli 2017 | 15:50 • Dinsdag 25 juli 2017 | 15:50
Elektrische fietsen die 45 kilometer per uur kunnen halen, zouden zo snel mogelijk weer op de Almeerse fietspaden moeten worden toegelaten. Sinds 1 januari moeten deze 'speedpedelacs' op de autobaan rijden en dat levert volgens D66 Almere levensgevaarlijke situaties op.

D66-raadslid Martine van Bemmel heeft het onderwerp op de politieke agenda gezet. Zij wil dat Almere er bij de minister op aan dringt dat Almere zelf beslist waar deze snelle fietsen rijden en dat het gemeentebestuur tot die tijd die speedpedelacs op de fietspaden gedoogt.

Eerder dit jaar beantwoordde het college van Almere al vragen van de ChristenUnie over dit onderwerp. Toen gaf het college aan de situatie te laten zoals die is en wetenschappelijk onderzoek af te wachten over de gevaren van snelle fietsen op de rijbaan. Maar Van Bemmel wil daar niet op wachten. 

Het raadslid is niet bang voor gevaarlijke situaties op de Almeerse fietspaden. De snelfietsers kunnen op het fietspad ook rustig fietsen. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel