Problemen met nieuwe postcodes

ALMERE
Na problemen met de wateraansluiting bij de nieuwe containerwoningen aan de Odeonstraat in Almere vorige week, hebben de naastgelegen blokwoningen problemen met de postcode. Die is bij de bewoners zelf bekend, maar bij de verschillende instanties niet. 

Daardoor loopt bewoner Jamie Heinsius tegen allerlei problemen aan. "Ik kan nog geen uitwonende studiebeurs aanvragen, nog geen huurtoeslag aanvragen, geen verzekeringen, helemaal niks," vertelt hij. En dat terwijl hij al een maand in zijn nieuwe huis woont. 

Gas, water en elektra heeft hij wel, maar aansluitingen voor televisie en internet laten op zich wachten. "En dat gaat toch wel een hoop geld kosten, als je toch via je telefoon dingen gaat regelen," laat Heinsius weten. 

Wat gaat er mis?
Volgens de Almeerder verwijzen de verschillende instanties allemaal naar elkaar als het gaat om wie er fout zit. "Na een maand ben je dus eigenlijk nog niks verder," zegt Heinsius. 

Het probleem is volgens de gemeente ontstaan omdat 'normaal gesproken het proces van het neerzetten van woningen wat langer duurt, maar dit is zo'n project dat er snel stond. Daardoor was de tijd korter om van alles te regelen. Mooi leermoment, ook voor ons,' aldus de gemeente, die belooft dat de problemen vanaf maandag opgelost zijn.

reacties (10)

 • Lexje

   

  De Gettho van Almere wordt als een olievlek verspreid en wordt oncontroleerbaar nu nog de Flopriade erbij en Almere wordt een totale no go area

  reageer
 • Wim Bos

   

  Misschien ligt het aan mij maar ik begrijp totaal niets van uw reactie; wat bedoelt u? Bovendien begint het zo langzamerhand erg irritant te worden om bij wat voor een bericht dan ook altijd weer de Floriade erbij te betrekken. Verder is de verbastering van het woord Floriade op de manier die u doet waarschijnlijk een poging is om komisch te zijn maar is nu al zo vaak gedaan door andere personen op deze website dat het inmiddels al een heeeeeel lange baard heeft en wel heel erg afgezaagd is.

 • marc

   

  Komt regelmatig voor in nieuwbouwwijken. Dus echt niets bijzonders......

  reageer
 • Boels

   

  Dat zal best ;-) Maar op postcode.nl staat de postcode 1325AM voor het Odeonpad in Almere. Daar kan men als bedrijf of instantie een abbo nemen op het meest recente postcodebestand. Dus als iemand van een bedrijf te horen krijgt dat de postcode niet bestaat dan heeft het bedrijf de zaken niet in orde. Ik denk dat de meeste instellingen nauwelijks aan updates doen.

 • Bram

   

  Na achteraf excuses, vergunningen die te snel werden verleend omdat er te weinig tijd was of de aanvraag ingewikkeld was, of de gemeente betreurt hoe zaken zijn gelopen, sorry, was misverstandje onder de ambtenaren, onderbezetting, we hebben de dingen niet tijdig erkend, enzovoorts, nu weer een variatie erop: 'mooie leermoment, ook voor ons'. We kunnen de excuses voor 'niet capabel genoeg' bijna uittekenen in Almere.

  reageer
 • Pietje

   

  Overigens zijn journalisten ook niet helemaal bij, het gaat om het Odeon pad en niet om de Odeon Straat.

  reageer
 • Anoniem

   

  Ik zeg geheel kosteloos wonen tot alle zaken op orde zijn gesteld!

  reageer
 • Piet

   

  En een restitutie voor inkomstenderving omdat ze niet aan de Postcodeloterij mee kunnen doen. Lopen ze mooi allemaal prijzen mee mis!

 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  in almere kan het!

  reageer
 • Dirk

   

  toont maar weer aan met wat voor zooitje we van doen hebben op het stadhuis , werkelijk bij alle afdelingen gaan dingen fout , en als je er wat van zegt hoor je ja maar wij kunnen er niks aan doen ligt niet aan ons hoor . het enige waar ze druk mee zijn is die walgelijke flopiade dat heeft voorrang op alles , maar zaken regelen voor je inwoners ach bekijk t effe in almere .

  reageer
 • Van Haven

   

  Het wordt inmiddels erg irritant overal de Floriade bij te halen, helemaal met die woordspeling, die inmiddels een stevige baard heeft.

 • Hannes

   

  De enen organisatie overlapt de andere organisatie, en instanties, en allemaal onder één overkoepelendeorganisatie! En niemand weet waar het verwachte resultaat ligt" En de gemeente heeft zijn werk altijd klaar!

 • Frank

   

  Slaat nergens op. Gemeente heeft zijn werk klaar. Postnl is verantwoordelijk voor de postcodes en dat is toch echt een andere organisatie.

 • Dhe

   

  Dat is altijd bij nieuwbouw, ben niet anders gewend hier in Almere bij nieuwbouw. Heeft vaak te maken dat instanties niet elke maand hun database bijwerken. Kost waarschijnlijk geld...

  reageer
 • Boels

   

  Bij de gemeente werken ze langs elkaar heen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Onzin, bij de gemeente is alles klaar. Het bijwerken van de bestanden bij andere organisaties duurt even.

 • Jan

   

  Ja de PvdA ambtenaren zijn weer lekker bezig. Gaat wellicht allemaal te snel voor ze. De amateurs.

  reageer
 • Ed

   

  Ambtenaren worden niet politiek benoemd. Misschien stemmen ze wel PVV of VVD. Weet u veel?

 • F.

   

  Hou nou eens op met dat eeuwige gezeur over PvdA ambtenaren...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert