Rattenvanger met de dood bedreigd na vondst meerval

DRONTEN • Ma 31 juli 2017 | 14:07 • Maandag 31 juli 2017 | 14:07
Rattenvanger Michael Baars van Waterschap Zuiderzeeland is na de vondst van dode meerval in het water van Dronten met de dood bedreigd. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. 

Afgelopen vrijdag liet hij op zijn account en dat van het waterschap een foto zien van de dode vis. Verschillende mensen dachten dat Baars de meerval zelf had gevangen en gedood. Via Twitter en Facebook werd hij bestempeld als dierenbeul en enkele mensen stelden voor om hemzelf op te knopen en in een aanhanger te leggen. 

Nadat duidelijk werd dat de vis al dood was voordat hij door de rattenvanger uit het water werd gehaald, hielden de bedreigingen volgens het Waterschap op. Het dier werd uit het water gehaald om botulisme te voorkomen en de waterkwaliteit te waarborgen. De meerval woog 91 kilo en was 180 centimeter lang. 

Baars heeft besloten om aangifte te doen omdat hij dit gedrag niet netjes vindt. Hij is zelf niet geschrokken, maar wil duidelijk maken dat dit echt niet door de beugel kan. 

[https://twitter.com/MRattenvanger/status/890882558044647424]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel