Pluimveebedrijf gesloten na mogelijke besmetting eieren

FLEVOLAND • Ma 31 juli 2017 | 21:24 • Maandag 31 juli 2017 | 21:24
Zeker één Flevolands pluimveebedrijf is gesloten, omdat de eieren mogelijk besmet zijn met het anti-luizenmiddel Fipronil. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland. Bij dat bedrijf zijn vorige week monsters van de eieren genomen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA. Het bedrijf krijgt waarschijnlijk dinsdag te horen of er inderdaad sprake is van besmetting. Als dat het geval is, moeten alle eieren worden vernietigd. 

Maandag waarschuwde de NVWA dat bij tientallen pluimveebedrijven in Nederland de eieren zeker besmet zijn. Van elf bedrijven is bekendgemaakt welke het zijn omdat de eieren een gevaar vormen voor de volksgezondheid. Bij die elf zitten geen Flevolandse pluimveehouderijen. In de loop van de week worden meer namen vrijgegeven. 
 
In totaal zijn vorige week 180 houderijen gesloten die hun kippen een behandeling tegen bloedluis hebben laten uitvoeren door Chickfriend, een bedrijf uit Barneveld. Daar zit dus sowieso één Flevolands bedrijf bij.

Besmette eieren kunnen overigens vanuit andere regio's in Flevolandse supermarkten zijn beland. Consumenten kunnen aan de hand van de code op een ei controleren of het van een besmet bedrijf komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel