Petitie tegen eigenaar van 'Knorpolder'

CREIL • Wo 2 augustus 2017 | 11:21 • Woensdag 2 augustus 2017 | 11:21
Varkenshouder Adriaan Straathof, die onder meer eigenaar is van een grote varkenshouderij in Creil, moet in heel Nederland een beroepsverbod krijgen. Dat is het doel van een petitie die is gestart door Varkens In Nood. De petitie is inmiddels meer dan 12.000 keer getekend. Het bedrijf in Creil staat ook wel bekend als de 'Knorpolder'. 

Varkens omgekomen
Straathof heeft zowel in Nederland als in het buitenland grote varkensstallen. Vorige week brandde een van zijn bedrijven in Gelderland af. Daarbij kwamen meer dan 20.000 varkens om het leven. 

"Straathof lapt regels aan laars"
Varkens in Nood heeft veel kritiek op de manier waarop Straathof werkt. Hij zou milieuregels en dierenwelzijn aan zijn laars lappen. De actiegroep wil daarom dat de varkenshouder een beroepsverbod krijgt, zodat hij nergens nog varkens mag houden. De ondernemer moet zijn bedrijven dan opdoeken of verkopen. In Duitsland heeft Straathof al zo'n verbod

''Varkens in Nood maakt misbruik van situatie''
Volgens Jan Voermans, woordvoerder van Straathof, maakt Varkens in Nood misbruik van de situatie. De organisatie wil volgens hem met de petitie bereiken dat de veehouderij in Nederland wordt geminimaliseerd. Dat Straathof het niet op orde zou hebben, noemt hij een leugen. Hij ontkent niet dat er in het verleden wel eens boetes zijn uitgedeeld. 

Inspectie Knorpolder
In Flevoland heeft Straathof de Knorpolder in Creil, waar meer dan 16,000 varkens zitten. In 2006 werd de eigenaar veroordeeld voor een boete van 10.000 euro omdat bij inspectie bleek dat 1.000 zeugen niet de vereiste ruimte hadden.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • Nora

    Vr 4 augustus 2017 Vrijdag 4 augustus 2017

  Wat heeft een verzorginghuis nou met varkens te MAKEN er Zijn OOK goede tehuizen .

  reageer
 • RienvdV

    Do 3 augustus 2017 Donderdag 3 augustus 2017

  Ik heb de petitie ondertekend. Niet alleen omdat ik de argumentatie deel. Ook omdat ik vind dat de veestapel ingekrompen moet worden en biologische en natuurinclusieve veehouderij de norm dient te zijn. Dit biedt ruimte voor dierenwelzijn en voorkomt milieuschade en gezondheidsschade door veeteelt Zeker in Noordoostpolder ook geen bedrijven die schadelijk zijn voor het imago van onze landbouwproducten.

  reageer
 • Rikus

    Wo 2 augustus 2017 Woensdag 2 augustus 2017

  11 jaar geleden heb ik ook de wet overtreden door te parkeren waar het niet mocht. Ik ben beboet en heb de rekening daarvoor betaald. Ik hoor nu niemand dat ik afstand moet doen van mijn auto. De Linkse bende is weer aan het doorslaan!

  reageer
 • Bart

    Wo 2 augustus 2017 Woensdag 2 augustus 2017

  Een parkeerboete is niet totaal niet te vergelijken met het walgelijke dierenleed waardoor Straathof geen varkens meer mag houden in Duitsland. Erg kort door de bocht om te denken dat alleen links van dit dierenleed en de veroorzakers walgt.

 • rita

    Wo 2 augustus 2017 Woensdag 2 augustus 2017

  Een boete in 2006 is nieuws in 2017?????

  reageer
 • Carry

    Do 3 augustus 2017 Donderdag 3 augustus 2017

  Waarschijnlijk nooit meer gecontroleerd of hij daarna wel aan de regels voldoet. De voedsel en warenwet is een zooitje en hebben een groot tekort aan controleurs.

 • wolverine

    Wo 2 augustus 2017 Woensdag 2 augustus 2017

  Waar maken jullie je toch druk om,het zijn beesten hoor.kijk eens in verzorgingshuizen en bejaardenhuizen?daar liggen oude mensen dagen in hun eigen vuil en moeten betalen voor een extra bakkie koffie.maak jullie je daar eens druk om.

  reageer
 • Kim

    Do 3 augustus 2017 Donderdag 3 augustus 2017

  Wat in de verzorgingstehuizen gebeurt is inderdaad onterend, maar om hierdoor je ogen te sluiten voor het dierenleed wat door de werkelijke BEESTEN plaatsvindt vind ik niet correct. Even voor de goede orde dankzij de overheid/politici kan dit allemaal plaatsvinden!

 • laat alle reacties zien
 • Esveen

    Wo 2 augustus 2017 Woensdag 2 augustus 2017

  Het is overal "zou" en nergens "zeker". Niet best die brand maar de eigenaren van alle al afgebrande stallen zouden dus net zo slecht zijn als Straathof?????

  reageer
 • ratje

    Wo 2 augustus 2017 Woensdag 2 augustus 2017

  ondanks dat we ze opeten behoren ze toch zo goed mogelijk verzorgd te worden vindt ik... jammer eigenlijk dat er tegenwoordig zo veel vlees gegeten wordt, als het wat minder zou zijn zou je ook minder bedrijven hebben die alleen aan het geld denken ipv dieren welzijn. minder concurrentie en minder druk voor de boer.. en betere prijzen voor het vlees voor de boer. geld natuurlijk ook voor andere vee boeren

  reageer
 • Boels

    Wo 2 augustus 2017 Woensdag 2 augustus 2017

  Een beroepsverbod kan volgens mij alleen (nogal moeizaam) via de rechter. Brengt mij wel op een idee: een beroepsverbod voor openbare functies en commissariaten. Ik zou best een lijst van namen kunnen produceren die jobhoppent het ene financiële debacle na de andere regisseert.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert