Robot maait het gras in de Kruidenwijk

ALMERE • Di 8 augustus 2017 | 22:05 • Dinsdag 8 augustus 2017 | 22:05
De Automower maait sinds kort een stuk gras in de Kruidenwijk voor de gemeente Almere. Het is voor het eerst dat een robot in het openbaar groen wordt ingezet. Volgens fabrikant Husqvarna is de maairobot de oplossing voor het kortwieken van gemeentegras. In verschillende steden wordt met de robot proefgedraaid. 

Het apparaat is beveiligd tegen diefstal door een gps-trackingsysteem. Ook is de maairobot veilig voor kinderen en huisdieren. Zodra het een obstakel tegenkomt, stopt het met maaien en rijdt het een andere kant op.

De Automower heeft een eigen laadstation. Als de batterij bijna leeg is, rijdt hij automatisch terug naar het laadpunt. De robot zou stiller, goedkoper en beter voor het milieu zijn dan gemotoriseerde maaimachines. De proef bij het stuk gras aan de Mosweg is nu zes weken bezig en duurt in totaal zes maanden. Daarna bekijkt de gemeente of het project wordt voortgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel