Conceptstore Hard Bitten maakt doorstart op Utopia

ALMERE
Conceptstore Hard Bitten maakt een doorstart op het eiland Utopia in het Almeerse Weerwater. De bijzondere winkel waar skate, lifestyle, fashion en cultuur samen kwamen zat eerder in het centrum van Stad onder de naam Hard Bitten & the Others. Eerder dit jaar moest de 'winkel' de deuren sluiten in verband met te weinig inkomsten.

De initiatiefnemers gaan verder in een kas, naast de vuurtoren het enige bouwwerk op Utopia. Er wordt nu gewerkt om daar de uitvalsbasis van Urban Greeners en Hard Bitten van te maken. Urban Greeners zijn jonge groene stedelingen, die ambassadeurs zijn van wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade.

Veel elementen van de voormalige vestiging in Stad zijn hier terug te vinden. Het idee achter het oude concept wordt op het eiland voortgezet, al is het nu vanuit een groen oogpunt. Hard Bitten gaat vooral verder als een conceptstudio die onder meer creatieve ideeën uitwerkt voor festivals. Zo bedacht het al een buttonroute voor festival Grow. Bezoekers konden op verschillende buttons verzamelen op het terrein, een volle kaart gaf toegang tot de afterparty. 

De kas staat op het toekomstige Floriadeterrein en daar denkt Hard Bitten van te kunnen profiteren. De wereldtuinbouwtentoonstelling wordt in 2022 gehouden en de jonge ondernemers zeggen van de reuring die dat veroorzaakt gebruik te willen maken om mensen naar Utopia te halen.

Peter Loggers van Hard Bitten was maandag ook bij ons in de radiostudio voor Dit is Flevoland. Luister/kijk hier het interview terug.

[https://twitter.com/ToonvanDijk_PVV/status/897420933337690114]

reacties (12)

 • Thomas

   

  Jezus wat een stelletje azijnpissers hier zeg, gatver! De mensen achter Hard Bitten geven al jaren hun ziel en zaligheid om er wat van te maken in die ellendige stad. Ruimte voor experiment is precies wat Almere nodig heeft om een aantrekkelijk klimaat te scheppen waar meer jonge creatieve ondernemers zich willen vestigen. Ze verdienen deze plek, gun het ze!

  reageer
 • Thomas

   

  Jezus wat een stelletje azijnpissers hier zeg, gatver! De mensen achter Hard Bitten geven al jaren hun ziel en zaligheid om er wat van te maken in die ellendige stad. Ruimte voor experiment is precies wat Almere nodig heeft om een aantrekkelijk klimaat te scheppen waar meer jonge creatieve ondernemers zich willen vestigen. Ze verdienen deze plek, gun het ze!

  reageer
 • Joyce

   

  Veel succes toegewenst! Mijn puberkinderen staan te popelen om weer naar de winkel Hard Bitten te gaan. En als het gecombineerd kan worden met milieubewustheid dan is het een win-win situatie. Een mooie tweede kans, benut hem goed.

  reageer
 • Karel

   

  Ook even vertellen dat Hard Bitten daar illegaal staat. Er is geen vergunning verleend.

 • Teus

   

  Ach, wat niet weet wat niet deert. Dan lijkt alles leuk. Dit initiatief is helemaal geen teken van milieubewustheid. Dit is pure propaganda voor de Floriade en wat ondernemersschap betreft voor de derde keer paarlen naar de zwijnen dragen. Dat mislukking wordt beloond. Laat uw kinderen de rest van Almere eens zien en wat er in de afgelopen paar jaar aan groen verdwenen is, dankzij deze zelfde gemeente die "het groen en milieubewustzijn" zo propageert. Heb je geen Utopia voor nodig.

 • Ted

   

  3e kans

 • Jan

   

  Hier gaan we straks het miljoenen verlies mee goedmaken? Een ondernemer die de huur van zijn winkel in stad niet kan opbrengen. Nu lekker gratis ruimte gebruiken voor iets wat totaal niets met Floriade te maken heeft. Ik snap hier werkelijk niks van. Waar is die wethouder Herrema inhemelsnaam mee bezig.

  reageer
 • Rob

   

  Volgens mij staan de kas er zonder de benodigde vergunning. Als je bij handhaving vragen stelt krijg je geen antwoord. Het verzoek om te handhaven wordt ook genegeerd. Nu gaat een bedrijf daar bedrijfsmatige werkzaamheden doen. Inderdaad een vrijstaat. Maar wel voor een selecte groep met een sausje green.

  reageer
 • Karel

   

  Precies. Zo gaat het, zo hanteert dit gemeentebestuur de regels. Alleen als het hun uitkomt en voor de Flopriade kent men helemaal geen grenzen. Stuitend wanbeleid!!

 • laat alle reacties zien
 • Leo Euter

   

  Utopia is kennelijk de plek voor failliete concepten. Hard Bitten, Floriade, enz.

  reageer
 • Hannes

   

  Als men met zo'n strategie grondbezit eigen weet te maken; kosten wat het kost een woonwijk te kunnen bouwen; dan weet men langzamerhand wel dat het gehele Floriade/woonwijk project één zwalkend zootje zal blijven!

  reageer
 • Welja

   

  Geef die gozer maar een dikke zak geld om verder te klooien. Hij verzint ze allemaal wel om niet te hieven werken. Hard Bitten is ook stuk gegaan door zijn eigen drankgelach. Ronduit stuitend dat er gemeenschapsgeld richting dit soort mensen gaat.

  reageer
 • Brigit

   

  Wereldtuinbouwtentoonstelling? Jullie bedoelen dat megalomane achterlijke "geldverslindende plan dat ons door de strot geduwd wordt om van een natuurgebied een zogenaamde "groene Woonwijk" te maken?

  reageer
 • johan

   

  dus een winkel met te weinig klanten gaat nu op een eiland zitten waar niemand komt tot 2022? succes.

  reageer
 • Jan

   

  Mag dit zomaar volgens bestemmingsplan? Ik mag toch ook geen detailhandel beginnen in mijn woonwijk. Voor andere bedrijven maakt de gemeente PvdA het leven zo zuur mogelijk. Maar voor vriendjes en vriendinnetjes is alles te regelen. Ik begin volgende week wel een autohandel op Utopia. Blijkbaar kan daar alles het is een soort vrijstaat aan het worden.

  reageer
 • Karel

   

  Het lijkt mij niet dat dit zomaar mag. Maar de gemeente weet daar vast wel een handigheidje op te vinden. Als het om de Flopriade gaat, overtreedt overtreedt men met plezier alle regels, of ze worden als de wiedeweerga aangepast. Ik vind het daarbij ronduit stuitend dat gemeenschapsgeld naar een mislukte ondernemer gaat. Het wordt de hoogste tijd dat dit wanbeleid wordt gecorrigeerd. Helaas nog wachten tot maart 2018.

 • Steven Stedenwijk

   

  De gemeente is niet van een partij en in ALmere zijn VVD en PVV veruit de grootsten.

 • Koekoek

   

  Benieuwd naar het groene concept. Wel een ideale hangplek daar midden in het groen. En volhouden tot 2022...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert