Conceptstore Hard Bitten maakt doorstart op Utopia

ALMERE • Ma 14 augustus 2017 | 21:37 • Maandag 14 augustus 2017 | 21:37
Conceptstore Hard Bitten maakt een doorstart op het eiland Utopia in het Almeerse Weerwater. De bijzondere winkel waar skate, lifestyle, fashion en cultuur samen kwamen zat eerder in het centrum van Stad onder de naam Hard Bitten & the Others. Eerder dit jaar moest de 'winkel' de deuren sluiten in verband met te weinig inkomsten.

De initiatiefnemers gaan verder in een kas, naast de vuurtoren het enige bouwwerk op Utopia. Er wordt nu gewerkt om daar de uitvalsbasis van Urban Greeners en Hard Bitten van te maken. Urban Greeners zijn jonge groene stedelingen, die ambassadeurs zijn van wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade.

Veel elementen van de voormalige vestiging in Stad zijn hier terug te vinden. Het idee achter het oude concept wordt op het eiland voortgezet, al is het nu vanuit een groen oogpunt. Hard Bitten gaat vooral verder als een conceptstudio die onder meer creatieve ideeën uitwerkt voor festivals. Zo bedacht het al een buttonroute voor festival Grow. Bezoekers konden op verschillende buttons verzamelen op het terrein, een volle kaart gaf toegang tot de afterparty. 

De kas staat op het toekomstige Floriadeterrein en daar denkt Hard Bitten van te kunnen profiteren. De wereldtuinbouwtentoonstelling wordt in 2022 gehouden en de jonge ondernemers zeggen van de reuring die dat veroorzaakt gebruik te willen maken om mensen naar Utopia te halen.

Peter Loggers van Hard Bitten was maandag ook bij ons in de radiostudio voor Dit is Flevoland. Luister/kijk hier het interview terug.

[https://twitter.com/ToonvanDijk_PVV/status/897420933337690114]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel