PVV optimistisch over verkiezingen Lelystad en Urk

FLEVOLAND
De ambitie van de PVV om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 mee te doen in Lelystad en op Urk krijgt steeds meer vorm. Dat zegt de fractievoorzitter van de provinciale PVV, Chris Jansen. Hij houdt zich met twee Flevolandse partijgenoten bezig met de selectie van kandidaten en het samenstellen van de kieslijsten.

"Op Urk hebben veel mensen zich gemeld en uit de gesprekken is gebleken dat de kandidaten kwalitatief het nodige te bieden hebben'', zegt Jansen, die meldt dat ook in Lelystad de animo groot is. "Alleen moeten we in die gemeente nog meer mensen spreken, dat gaan we na de vakantieperiode doen'', aldus Jansen.

Honderd procent zeker is deelname van de PVV in Lelystad en op Urk nog niet, maar Jansen is optimistisch gestemd. "De kans is echt groot dat wij in drie gemeenten in Flevoland (Almere, Lelystad, Urk) gaan meedoen. Een definitief besluit nemen we aan het einde van het jaar.''

reacties (8)

 • Jo

   

  Welke coalitiepartijen hebben achteraf gelijk gekregen, en hun beloftes waar kunnen maken. Mag dan wel hopen dat we dan niet weer 4 jaar verder zijn.

  reageer
 • jan

   

  ik ben tegen het gedachtengoed van de pvv. daarom zou ik zeggen: allemaal op de pvv stemmen zodat ze wel een keer moeten regeren het wordt dan vanzelf zo een ellende dat daarna dit soort populisme verdwijnt. Het is 4 jaar zuur maar dan is het wel over.

  reageer
 • Marc

   

  Nou, goed idee. 4 jaar lang stigmatiserende vragen en uitlatingen over Moslims! Dan voelen zij zich ook echt lekker bij Nederland horen. Negeren en niet op stemmen is nog beter, dan houdt het pas echt op en beschadig je geen complete bevolkingsgroep van ons land.

 • Emma

   

  Zo kun je het ook bekijken 😊 Ik ben alleen bang dat we hetzelfde krijgen als in Amerika, men durft dan wel onder zijn steen vandaan te komen ... Die gok waag ik liever niet !

 • Roos

   

  Ik mag hopen voor de PVV dat zij veel stemmen krijgen. Een belangrijke tegenpool voor een nietszeggend college wat nu de inwoners vertegenwoordigd.

  reageer
 • lezer.

   

  Hierbij voorspel ik u dat de PVV niet meedoet met de verkiezingen op Urk. Als de PVV wel meedoet haalt deze partij niet voldoende stemmen. Landelijk gezien wordt er op Urk redelijk veel PVV gestemd want dat is lekker anoniem. Trouwens, een Urker die zich op Urk verkiesbaar stelt voor de partij van de grote blonde leider wordt daar dan met de nek aangekeken.

  reageer
 • Barbara

   

  Het is idd heel wat eenvoudiger de fouten uit een verleden op te tellen dan om nu de juiste wegen te vinden. Maar om zaken als die HH opsomt om 10.14 uur recht te trekken hebben we toch geen PVV nodig? Je hoeft toch als knuffel en vrindenclubjes geen afstand te doen van je macht? Of is het opeisen ervan juist een te zware taak? En de overheid moet eens af zien te blijven van 's mensen's eigen verantwoordelijkheid=bewustzijn.Werk allen eens op de stroom mee i.p.v ertegenin de zwemmen.

 • Jacobus MG

   

  Met de reactie van Henk van 11.31 uur ben ik het geheel eens. Maar in Lelystad hebben de burgers geen keus, want alles is beter dan de eenheidsworst VVD-PvdA-CDA-D66. Daarom zal er in Lelystad, met de argumenten die HH om 10.14 uur opsomde, veel sympathie voor de P.V.V. zijn. Op Urk heeft men nog het geluk van een alternatief in de vorm van S.G.P.. En Thomas, uw argumenten van 'racisme' en 'haatbeweging', daar zijn we onderhand ongevoelig voor geworden. Wij, belastingbetalers, willen nu wel eens een keer wat anders dan partijen die ons constant bestelen. Desnoods de P.V.V.

  reageer
 • Ron H

   

  Ik ben altijd zo benieuwd waarom pvv-achtige mensen maar ook andere zo herhaaldelijk spreken van bestelen. Bij stelen wordt de dief er beter van. Ik ken geen enkel geval van een raadslid of wethouder of partij die er zelf beter van is geworden. Blijft dus hooguit over dat ze andere keuzes maken dan u zou doen . Dat klinkt dan meteen wel heel anders. Want dan is het ineens hetzelfde dat u een keuze zou maken. En dat is waarschijnlijk inderdaad een andere dan ik zou maken. Maar we leven in een wereld waar we nu eenmaal keuzes maken. Ik kies daarbij voor samenleven en niet voor verdelen wijzen en schotjes oprichten.

 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Hmmm... ik schat de kans vrij groot dat PVV in lelystad wint, gezien de demografische samenstelling. De vraag is alleen wat er dan met de stad gebeurt. Ik voorzie bestuurlijke puinhopen door (overigens vast goedbedoelde) onkunde, een rem op ambitie en ontwikkeling, en een in zichzelf gekeerd klimaat, met korte termijn oplossingen die geen zoden aan de dijk zetten. Ik ben voor vernieuwing, maar niet door amateurs. Ik geloof niet zo in de simpele antwoorden van de straat, omdat er altijd meerdere kanten aan een verhaal zitten.

  reageer
 • HH

   

  Dat is een serieus risico. Maar raadsleden zijn allemaal amateurs, in Lelystad behoorlijk populistisch (ook van VVD en PvdA), en de afgelopen jaren hebben we het in Lelystad moeten doen met vier onervaren wethouders, en één ervaren die vooral aan prestige en vriendjes denkt, en niet op een echte langetermijnvisie betrapt kan worden. Ik hoop wel dat de PVV zorgt voor fatsoenlijke kandidaten, en niet voor allochtonen hatende schreeuwers. In provinciale staten heb ik weinig wanklanken vanuit de PVV gehoord.

 • Thomas

   

  Dat is er van uitgaande dat je mensen zo gek krijgt om zich onder hun eigen naam kandidaat te stellen. Persoonlijk zou ik iemand die staat voor zo'n racistische haatbeweging als de PVV, afzweren en nooit meer met ze omgaan . Hoe kun je immers ooit omgaan met iemand die in zo'n ideologie geloofd?

  reageer
 • Dirk

   

  blijf jij maar geloven in de linkse knuffelclubjes , de meeste ellende hebben de linkse rakkers veroorzaakt . door ze te pamperen met alles gratizzzz laat de pvv dit nu maar eens ten einde brengen en opruimen hier in t land .

 • HH

   

  In Lelystad heb je de stemmen zo binnen met een aantal duidelijke standpunten: invoering gratis parkeren; afschaffen subsidie voor citymarketing en elitaire evenementen; openbaar aanbesteden van sportbedrijf, Agora, Underground, Kubus en Bataviahaven, waardoor die subsidies stevig omlaag kunnen; aanpak verkeersproblemen Groene Carré (Zuigerplasdreef herstellen); bijstandstrekkers niet meer pamperen, maar aan het werk zetten nu de werkgelegenheid in Lelystad zo hard groeit; kritisch kijken naar taken en budgetten Werkbedrijf en Stichting Welzijn; geen politiek cliëntelisme en politieke baantjesmachine meer.

  reageer
 • Rinus

   

  Kortom u verwoord hier de simpele oplossing van Leefbaar Lelystad, inclusief eigenbelang.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert