Inspectie wil training infectiepreventie Flevoziekenhuis

ALMERE
Het Flevoziekenhuis in Almere moet zijn werknemers trainen in het voorkomen van infecties. Bij sommige werknemers is de kennis hierover 'matig', zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Het is het enige kritische punt dat inspecteurs van de IGZ konden vinden toen ze in mei voor een steekproef in het ziekenhuis waren. Het bezoek was kort van tevoren aangekondigd.

Volgens de Inspectie doet het Almeerse ziekenhuis het goed op het gebied van infectiepreventie. “Hier kun je mee thuiskomen”, zegt woordvoerder Arnaud Ras over het rapport  dat de inspecteurs hebben geschreven.

Desondanks moet het ziekenhuis voor het einde van het jaar alle medewerkers hebben geschoold in het voorkomen van besmettingen. Er zijn wel trainingen geweest, maar niet iedere verpleegkundige heeft daaraan deelgenomen omdat ze niet verplicht waren. Ook zijn artsen na hun inwerkperiode niet volledig geïnformeerd over preventieve maatregelen.

Het Flevoziekenhuis zegt zich de kritiek aan te trekken. Er komt een e-learingprogramma voor artsen en verpleegkundigen en een aparte scholing voor coassistenten.


 

reacties (1)

  • Barbara

     

    Preventieve maatregelen? Vallen daar ook de stofwolken, vieze wastafels e.d op de patiëntenkamers onder? Of vallen dit soort zaken ook onder de bezuinigingen?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert