Grote brand aan Bolderweg vermoedelijk aangestoken

ALMERE
De grote brand die in de nacht van zondag op maandag aan de Bolderweg in Almere woedde, is vermoedelijk aangestoken. Dat zegt de politie. Volgens een woordvoerder is het pand inmiddels aangemerkt als een plaats delict en zal er verder sporenonderzoek worden verricht.

Een vrachtwagenchauffeur heeft aan een verslaggever van Omroep Flevoland verteld dat hij 's nachts bij het pand twee mannen heeft betrapt. De mannen leken bezig te zijn om in te breken. De chauffeur zegt door de mannen te zijn bedreigd. Kort daarna zou het pand in brand hebben gestaan. De politie wil het verhaal nog niet bevestigen, omdat dit onderdeel uitmaakt van het onderzoek. Volgens een woordvoerder wordt er altijd met eventuele getuigen gesproken. De politie wil ook niet zeggen of er aangifte is gedaan van bedreiging of brandstichting. 

Nadat de brand was uitgebroken, rukte de brandweer met groot materieel uit. Er werden twee hoogwerkers en drie tankautospuiten ingezet om het vuur te bestrijden. Omdat er niet voldoende waterpunten voor het blussen op de locatie aanwezig waren, werd door de brandweer van Urk een uitgebreid watertransportsysteem aangelegd. Daarmee werd bluswater uit de Lage Vaart aangevoerd. Pas na enkele uren kon het sein 'brand meester' worden gegeven. 

In het pand zitten vier bedrijven, waaronder een reparatiebedrijf voor vorkheftrucks en een transportbedrijf. Bij dit laatste bedrijf zou de brand zijn begonnen. Twee van de vier bedrijven hebben alleen rook en waterschade. Zij denken later deze week weer open te kunnen gaan. 
reacties (7)

 • Albert

   

  Wat zegt die woordvoerder van de brandweer nu? Een hoogewerker hebben ingevlogen? Moest die uit het buitenland komen dan?

  reageer
 • Dirk

   

  dan is dat het gene wat ik vannacht zag vliegen bij de tussen ring , dacht nog dat het een ufo was. maar het was een vliegende hoogwerker die ingevlogen werd .

 • Faerie

   

  Misschien moet de Vaart gewoon voorzien worden van meer waterpunten. Lijkt me best handig op een bedrijventerrein. Risico's zijn vaak groter daar dan in een woonwijk. Maar het was een drukke nacht zeg, las op HV dat een woningbrand in Muziek geblust moest worden door een team uit Dronten (wat al aanwezig was in stad ivm deze brand) en Naarden.

  reageer
 • Ron

   

  Hebben ze dat alleen in Urk? En niet in Almere zelf of Amsterdam dat veel dichter bij ligt? Hoe snel na de brand waren de mannen uit Urk er dan? Vragen vragen vragen. Journalisten zet uw tanden erin. Dit kan natuurlijk niet.

  reageer
 • Pzaal

   

  Raar dat Almere dat soort spullen niet heeft.

  reageer
 • Fents

   

  Als het goed heb gaat het hier over groot watertransport.Dat is een auto speciaal ingericht met slangen van een grotere diameter dan op de blusvoertuigen en met een lengte van meerdere kilometers.Ook is dmv een afzet container een grote pomp aanwezig die vrijwel direct aan de waterkant geplaatst kan worden.Met de auto word dan de slangleiding uitgereden naar de brand.Meestal is dit dus een regionaal voertuig en die moet dus ergens staan!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • M.s

   

  De brandweer weet niet wat voor bedrijven er in het pand zitten? Hele slechte zaak.

  reageer
 • Jos '56

   

  Ik lees nergens dat de brandweer dat niet weet.

 • Edward

   

  Urk? Aanrijtijd is dan toch al snel een half uur minimaal. Hebben ze in Almere niet een dergelijke dienst? #geenveiliggevoel

  reageer
 • Jan

   

  En dan te bedenken dat Zeewolde zelfs nog dichter bij Almere ligt dan Dronten, maar de zijn er niet geweest.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert