Illegale kas Urban Greeners buiten gebruik

ALMERE
De illegale kas op het Utopia eiland in Almere wordt niet langer gebruikt. Maandagmiddag hebben de Urban Greeners besloten dat het "dermate onveilig was" dat ze de kas hebben verlaten, zo laat de gemeente Almere weten.

De kas zit niet op slot, omdat er nog spullen uitgehaald worden, maar hij zal niet meer gebruikt worden als werkruimte. De gemeente zal hier toezicht op houden zolang er geen vergunning is. Daarover wordt op dit moment wel overlegd. 

Urban Greeners zijn een groep jonge mensen die op het eiland Utopia in het Weerwater op een duurzame manier projecten ontwikkelen. Dat doen ze in de aanloop naar de Floriade van 2022. De kas is één van die duurzame projecten, maar de vergunning om te bouwen is tot driemaal toe geweigerd door de gemeente. Toch werd de kas gebouwd en in gebruik genomen. 

reacties (15)

 • Karel

   

  Almere Deze Week meldde gisteren dat op Utopia de "greeners" de kas toch weer (illegaal?, want na een tip van een omwonende) in gebruik hebben genomen. De getipte journalist werd niet echt enthousiast ontvangen. De deur stond open en er werd gewerkt en getimmerd, en er was een installatiebedrijf bezig met de elektra, enzovoorts. Tja, waarom zou je je aan de wet houden en al helemaal niet als het om de Flopriade gaat! De gemeente was niet bereikbaar, obviously.

  reageer
 • Geertje

   

  Lappen gewoon alles aan hun laars. Waar blijft de handhaving?

 • Poe

   

  Ik neem aan dat dit precedent schept? Het afwijzen van een vergunning is geen probleem in Almere..gewoon doorgaan en de gemeente komt met een oplossing. Of zou dit zijn omdat de gemeenteraad dit graag wil en wordt de gewone burger genadeloos aangepakt bij het foutief gebruik van een komma op Eem vergunningsaanvraag?

  reageer
 • Johan

   

  Dat filmpje op Almere deze Week waar Urban Greener aan het woord is. Die plannen van deze mensen gaan miljoenen opleveren. Laat me niet lachen, totale waanzin wat ze daar doen levert Almere geen rooie rotcent op.

  reageer
 • Boels

   

  UrbanGrieners staat niet op de openbare subsidielijst (er is kennelijk ook een geheime lijst). Maar dat er veel geld naar toe is gegaan laat zich raden.

 • .\/\/.

   

  Stel dat de Floriade niet bestond....waar moesten de mensken dan over mekkeren? Wat een sneuje vertoning.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Stel dat de Floriade niet bestond....waar moesten de mensken dan over mekkeren? Wat een sneuje vertoning.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Werkgelijkwaar wat een amateuristisch vertoning van de Floriade BV. In de brief van VTH zie ja dat het postadres van de Floriade BV. Die directeur daar zit daar de hele dag niks te doen lijkt mij, en wel even 175.000 bruto of meer per jaar vangen. Ik zij het al bij de PvdA moet je zijn voor dit soort hobbyklusjes. Lekker je zakken vullen voor slap lullen en lekker rechts je zakjes vullen. Die Urban Greeners hebben spijt dat ze Hard Bitten hebben binnengelaten. Zo zie je maar eens een brokkenpiloot altijd een brokkenpiloot.

  reageer
 • Hannes

   

  Met al deze duistere praktijken, is geen normale onderbouwing meer voor mogelijk te houden! Om kosten wat het kost een project er door te rammen!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het vertrek van Herrema (ook PvdA) lijkt nu toch echt onomkeerbaar. Laten we allemaal verstandig zijn in maart 2018 en beslist niet meer op de PvdA stemmen.

  reageer
 • Cirefrin

   

  Lachuh hoe professioneel is deze toko. Alweer een bewijs hoe deze Flopriade in elkaar zit. De Flopriade zorgt er zelf voor zoals zij zelf zeggen "de negatieve lingen van Almere " voer de te geven dat zij twijfelen over de totale organisatie. Stoppen!!!

  reageer
 • peter van den bemt

   

  ALS ze dit al zelf besloten hebben, hetgeen ik ernstig betwijfel, is het wel merkwaardig dat ze dat nu pas doen, nu er zoveel ophef over is. Vóór de ophef was het nog: we weten wat voor veiligheidsisico nemen. 3 maal afkeuren door de gemeente was geen aanleiding de kas te sluiten. Dit is een heel smerige zaak (risico;s voor burgers worden genegeerd) waar de besluiten vast en zeker over de hoofden van de Urban Greeners genomen worden. De eindverantwoordelijken (Herrema als eerste) moeten echt tot opstappen aangezet worden.

  reageer
 • Wendy

   

  Lekker duurzaam #not

  reageer
 • green hulk

   

  hahahah geloven jullie dat nu echt. Ik zal je zeggen wat gebeurd is. Tjibbe Joustra voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is ook voorzitter raad van commissarissen. dus verantwoordelijk voor de BV en de BV overziet de stichting urban greeners. Toen omroep Flevoland met het bericht kwam en het document is de pleuris uitgebroken op het kantoor van de voorzitter van de onderzoeksraad voor de veiligheid, want stel je voor dat er een ongeluk gebeurd terwijl de papieren niet in orde waren op een evenement waar hij verantwoordelijk voor is. Dan kan Tjibbe zijn carrière wel goedendag zeggen. Dus stop met de onzin dat de Urban Greeners dit zelf hebben gedaan want als ze verantwoordelijkheid gevoel hadden gehad was het nooit in gebruik genomen omdat ze nooit een goedkeuring hadden. Ook omroep Flevoland misschien moeten jullie eens doorvragen wat dit is totale onzin

  reageer
 • Almeers nepotisme

   

  "Urban Greeners zijn een groep jonge mensen die op het eiland Utopia in het Weerwater op een duurzame manier projecten ontwikkelen." Kunnen we eens ophouden met deze totale onzin beschrijving, die werkelijk op géén enkele objectieve waarheid gebaseerd is? Urban Greeners zijn een politiek-ideologisch clubje, gepamperd vanuit het stadhuis die subsidie verstoken onder het mom van "duurzaamheid". Waar zijn die zogenaamde duurzame concepten? Wat leveren ze op? Wanneer zijn ze maatschappelijk succesvol? Als de Urban Greeners daadwerkelijk een WERKEND concept kunnen overleggen dat óók daadwerkelijk een duurzame verbetering is, die objectief vastgesteld kan worden, dan kunnen we spreken over een clubje dat duurzame concepten ontwikkeld. Tot die tijd zijn het niks meer dan subsidie verbrandende luchtfietsers.

  reageer
 • Poe

   

  Een concept hoeft niets werkends op te leveren..daar is het immers een concept voor. Daarom dat ze ook voor dat woord kiezen, scheelt rekenschap af leggen.

 • Bram

   

  Mooi samengevat. Vooral die laatste zin is om in te lijsten! De gemeente moet ophouden met deze Greeners in welke vorm of gedaante dan ook serieus te nemen. Niets dan ellende, net als Herrema met zijn Floriade-gedram.

 • Tja heeft alwéér gelijk

   

  Je neemt me de woorden uit de mond. Het zijn werkschuwe subsidie grijpers die met luchtfietserij alles voor elkaar krijgen onder het mom van duurzaam. Totaal gestoord dat daar gemeenschapsgeld naar toe gaat.

 • Jan

   

  Jannewietske de Vries van de PvdA en directeur van de Floriade was zo blij met haar kas. Kijk maar op haar Twitter account. Wat zal ze nu balen dat ze hieraan heeft meegewerkt. Onder haar verantwoordelijkheid heeft weer eens goed kijkje in de professionele gaarkeuken van de Floriade directie. Dit belooft nog wat te worden voor de toekomst.

  reageer
 • Karel

   

  Zo lijkt het alsof het hun eigen besluit was, maar volgens Almere Deze Week is de sluiting na een bezoek van de ambtenaar gebeurd omdat de veiligheid in het geding was. Dat klinkt al heel anders. Maar ja, iedereen in Almere weet nu hoe je vergunningen moet omzeilen. Gewoon bouwen, in gebruik nemen, de gemeente kan zelfs driemaal de vergunning weigeren en je komt er toch mee weg, want dat gaat natuurlijk alsnog gebeuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert