Weinig overtredingen bij controles op het water

FLEVOLAND • Di 22 augustus 2017 | 18:56 • Dinsdag 22 augustus 2017 | 18:56
Rijkswaterstaat heeft dinsdagmiddag weinig overtredingen geconstateerd bij een grote controle op de randmeren. Er waren ook minder watersporters actief dan was verwacht.

Rijkswaterstaat en de politie Midden-Nederland controleerden watersporters tussen Schellingwoude en Roggebotsluis. Dat gebeurde voor het eerst ook met waterscooters. Met 150 kilometer per uur gaan een stuk sneller dan de rubberboten, waardoor snelheidsduivels makkelijker staande gehouden kunnen worden. Ook kunnen de scooters dichter bij bij de watersporters komen en dat zorgt ervoor dat schippers gemakkelijker aangesproken kunnen worden. De actie werd nog wel gecoördineerd vanaf een groter schip.  

Bonnen voor varen zonder koord
Enkele watersporters werden op de bon geslingerd omdat ze hun bootje bestuurden zonder het koord om te hebben dat bij een calamiteit de dodemansknop activeert. Hierop staat een boete van ongeveer 180 euro. Ook werd gecontroleerd op het bezit van het vaarbewijs en het dragen van zwemvesten. Wie te snel voer buiten de snelvaargebieden kon ook rekenen op een stevige boete. 

Lik-op-stukbeleid moet de veiligheid verhogen
Rijkswaterstaat en de politie houden elke zomer controles. Volgens Ron de Vries van Rijkswaterstaat zijn ze nodig omdat er altijd een groep watersporters blijft die zich niet aan de regels houdt. Dat kan leiden tot ongelukken. Door steeds opnieuw te controleren en met lik-op-stukbeleid boetes uit te schrijven moet het veiliger worden op de randmeren.

Ook woensdag wordt er weer op de randmeren bij Flevoland gecontroleerd. Volgende week komt Rijkswaterstaat met een totaaloverzicht van de geconstateerde overtredingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel