Familie Boogaart kweekt reusachtige pompoen

ALMERE • Wo 23 augustus 2017 | 20:27 • Woensdag 23 augustus 2017 | 20:27
De familie Boogaart heeft bij volkstuinencomplex De Windhoek in Almere een megapompoen gekweekt. De vrucht weegt wel 70 kilo. 38 jaar geleden begon Adrie Boogaart met zijn volkstuin, maar niet eerder leverde dat zo'n grote pompoen op. "Het belangrijkste is voor mij het tuinieren, dat is mijn lust en mijn leven. Zo'n grote pompoen kweken is leuk, maar eigenlijk is dit bijzaak."

Inmiddels helpen zoon en kleinzoons mee in de volkstuin. Volgens zoon Adrie gaat het vooral om de gezelligheid. "De tuin is nu van ons allemaal. We zijn hier erg graag." Wat het geheim van de grote pompoen is? Daar moet Boogaart het antwoord schuldig op blijven. "Je stopt gewoon een zaadje in de grond en dan zie je het vanzelf."

De familie Boogaart heeft meerdere grote pompoenen in de tuin staan, maar geen enkele komt dus in de buurt van de megapompoen. Het kweken van een pompoen van deze grootte is uniek, vooral omdat pompoen pas in september worden geoogst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel