Familie Boogaart kweekt reusachtige pompoen

ALMERE
De familie Boogaart heeft bij volkstuinencomplex De Windhoek in Almere een megapompoen gekweekt. De vrucht weegt wel 70 kilo. 38 jaar geleden begon Adrie Boogaart met zijn volkstuin, maar niet eerder leverde dat zo'n grote pompoen op. "Het belangrijkste is voor mij het tuinieren, dat is mijn lust en mijn leven. Zo'n grote pompoen kweken is leuk, maar eigenlijk is dit bijzaak."

Inmiddels helpen zoon en kleinzoons mee in de volkstuin. Volgens zoon Adrie gaat het vooral om de gezelligheid. "De tuin is nu van ons allemaal. We zijn hier erg graag." Wat het geheim van de grote pompoen is? Daar moet Boogaart het antwoord schuldig op blijven. "Je stopt gewoon een zaadje in de grond en dan zie je het vanzelf."

De familie Boogaart heeft meerdere grote pompoenen in de tuin staan, maar geen enkele komt dus in de buurt van de megapompoen. Het kweken van een pompoen van deze grootte is uniek, vooral omdat pompoen pas in september worden geoogst.

reacties (2)

 • Jongste boogaart

   

  Als je ons in contact kan brengen met de voedsel bank. kan er zekker veel meer dan allen een pompoen van onse thuin vereniging komen. Maar onthoud we zijn allemaal hobby gericht en zijn geen groot schalige kwekkers. Zo doneert mijn opa aan onse plaatselijke buurt huis als hij over heeft dat zijn mischien maar een man of 30. Maar wat mij veel mooier zij zijn als de voedzel bank een kweek kas op richt en zo jullie zou helpen met zo nu en dan verze produckten. Of je zoekr zelf een volkstuinen kompleks waar je vaak voor wijnig geld een thuin kunt krijgen en met een betje zweet kom je al een heel end. Groetjes aan thuinkabouter

  reageer
 • Tuinkabouter

   

  Misschien schenkt deze mijnheer zijn pompoen straks wel 5122aan de voedselbank? Pompoen zit o.a vol Vit A, B, en C goede tegenhanger voor het vele brood wat voedselbankklanten moeten eten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert