Zorgmaatwerk wil stoppen met begeleiding WMO-cliënten

NOORDOOSTPOLDER • Do 24 augustus 2017 | 16:24 • Donderdag 24 augustus 2017 | 16:24
De zorginstelling Zorgmaatwerk wil haar werkzaamheden in Noordoostpolder beëindigen. Dat betekent dat de instelling geen begeleiding meer biedt aan WMO-cliënten. Dat bevestigt de gemeente Noordoostpolder. Of Zorgmaatwerk ook stopt met psychiatrische hulp aan volwassenen is nog onduidelijk. 

Waar moeten de WMO-cliënten nu heen? 
De gemeente, die verantwoordelijk is voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, heeft met de organisatie afgesproken dat lopende behandelingen zoveel mogelijk worden afgerond, of worden overgedragen aan een andere instelling. Nieuwe WMO-cliënten worden meteen verwezen naar een andere aanbieder. 

Wat betekent dat voor de psychiatrische hulp?
Wat de gevolgen zijn voor patiënten die psychiatrische hulp kregen, is onbekend. Zorgmaatwerk verwijst voor een reactie naar het overkoepelende bedrijf de Kwadrantgroep, maar die wil niet reageren. Volgens een woordvoerder is er sprake van een voorgenomen besluit en is sluiting nog niet definitief. Over twee weken verwacht de organisatie meer duidelijkheid te kunnen geven. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel