Partij voor de Dieren stelt vragen over het doden van kraaien

FLEVOLAND • Ma 28 augustus 2017 | 19:30 • Maandag 28 augustus 2017 | 19:30
De Partij voor de Dieren is het niet eens met een ontheffing voor het vangen en doden van kraaien en kauwen. Die is door Gedeputeerde Staten van Flevoland verleend aan zeker één fruitteler uit Luttelgeest.

De fruitteler heeft last van de vogels. Ze pikken het fruit aan dat daardoor gaat rotten en onverkoopbaar wordt. De populatie van kraaien en kauwen zou het afgelopen jaar verdubbeld zijn van 200 naar 400. De schade loopt op tot 20.000 euro. Sinds kort heeft hij een vangontheffing. Daardoor kan hij gebruik maken van een vangkooi . Daar zit een levende kraai in die de andere kraaien lokt. De gevangen vogels worden vergast. 

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten van Flevoland. De partij wil onder meer weten of er wel naar alle alternatieven is gekeken om de vogels op een diervriendelijke manier te verjagen. Volgens fractievoorzitter Leonie Vestering van de PvdD kan dat bijvoorbeeld met lasers. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel