Picknickplaats Torenbosje besmeurd met vet

DRONTEN • Ma 28 augustus 2017 | 19:45 • Maandag 28 augustus 2017 | 19:45
Een kunstwerk en picknickplaats bij het Torenbosje in Dronten is afgelopen weekend besmeurd met vet. Volgens vrijwilliger Coby Dekker hebben onbekenden waarschijnlijk met vloeibare braadboter of een vergelijkbare vloeistof in het rond gespoten. Volgens Dekker is alles enorm vies geworden. ''Het vet is helemaal in de poriën van het beton getrokken en het stinkt er enorm.''

'Gesloten'
De vervuiling werd ontdekt toen de voorzitter van stichting Het Torenbosje maandagmorgen de vuilnisbakken kwam legen. Behalve het vet werden ook lege verpakkingen en een rondgestrooid kaartenspel gevonden. De stichting heeft voorlopig maar een 'gesloten'-bordje bij het kunstwerk opgehangen. ''Dit is echt moedwillig gedaan. Ik snap er niks van. Wat heeft zoiets nou voor zin'', aldus een teleurgestelde Coby Dekker. Ze vermoedt dat er een gespecialiseerd bedrijf moet worden ingehuurd om de betonnen wanden van het kunstwerk te reinigen. ''Dat zal zomaar een paar honderd euro kosten.'' 

Populaire tussenstop
Het Torenbosje is een vrij toegankelijk natuurgebiedje van zeven hectare langs de provinciale weg tussen Dronten en Elburg. De plek wordt veel gebruikt door passanten. Vooral fietsers maken er geregeld een tussenstop. Het Torenbosje is een van de oudste bossen van Flevoland. Het dankt zijn naam aan een boortoren die er in de jaren zestig van de vorige eeuw heeft gestaan.

Het is niet de eerste keer dat de stichting met vandalisme wordt geconfronteerd. Tot nu toe bleef het echter bij wat onschuldige incidentjes: vuilnis, eenvoudig te verwijderen graffiti en een gedumpte stoel.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel