Rechtbank: aanvraag jachtvergunning opnieuw bekijken

MARKNESSE • Di 29 augustus 2017 | 12:15 • Dinsdag 29 augustus 2017 | 12:15
De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie moet zich opnieuw buigen over de aanvraag van een jachtvergunning door een man uit Marknesse. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald. Volgens de rechtbank is het weigeren van de aanvraag gebaseerd op een onvolledig politiedossier. 

De Marknessenaar heeft 27 jaar gejaagd en daar altijd een vergunning voor gehad. De staatssecretaris weigerde een nieuwe vergunning te verlenen en baseerde zich volgens de rechter op een politiedossier. De man uit Marknesse werd vorig jaar verdacht van betrokkenheid bij brand in een rietkraag langs het Vollenhovermeer. Hij zou de brand hebben aangestoken of geen actie hebben ondernomen toen hij het vuur zag. Die zaak werd uiteindelijk geseponeerd. 

Volgens de rechtbank is het politiedossier onvolledig en op sommige punten tegenstrijdig. Het politiedossier mag daarom niet door de staatssecretaris gebruikt worden om de jachtvergunning opnieuw te weigeren. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel