Deze druivenboer heeft wel een goede oogst

ALMERE • Di 29 augustus 2017 | 13:39 • Dinsdag 29 augustus 2017 | 13:39
Druivenboer René Bliekendaal uit Almere heeft juist een goede oogst, in tegenstelling tot veel collega's in de rest van Europa. Door vorst en hagel is er veel schade aan de vruchten, maar de wijngaard van Bliekendaal aan de rand van Almere hangt juist vol met rijpe trossen. 

De druiven zijn bijna klaar voor de oogst en zijn dit jaar voor het eerst bedekt met een groot net. Dit beschermt de vruchtjes tegen bijvoorbeeld wespen en de Suzuki fruitvlieg. "Die fruitvlieg is een groot probleem. Het beestje boort gaatjes in de druif en legt er ook nog eens eitjes in", zegt Bliekendaal. "Ook is het fijn dat het net inslag van grote waterdruppels en hagelstenen voorkomt, mijn oogst blijft echt gespaard dit jaar". 

De druivenranken van Bliekendaal staan overigens op een unieke plek. De wijngaard ligt op de voormalige vuilstort van de stad. "Dit is geen enkel probleem, het afval ligt meters diep en is helemaal ingepakt, de druiven groeien hier prima', aldus Bliekendaal. Hij hoopt in september te oogsten. De wijngaard levert druiven voor zo'n 1000 flessen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel