Scootmobielen maken tocht tegen eenzaamheid

ALMERE
Zo'n 60 mensen op een scootmobiel hebben zondag een tour door Almere gemaakt. De tour is georganiseerd door Almeerder Rob Krol, die zelf in een scootmobiel rijdt, en Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis.

Zij willen met het initiatief eenzaamheid onder ouderen tegengaan. De tocht begon om 11.00 uur bij het Flevoziekenhuis. Ze reden gezamenlijk naar dierenopvang Almere Jungle op Stadslandgoed de Kemphaan voor een rondleiding en een lunch.

De deelnemers vinden het een topidee. "Je gaat toch minder snel zo lang op pad in je eentje", legt een mevrouw uit. Een andere man vindt de aanspraak fijn en geniet van de gezelligheid. "Ik ga eigenlijk alleen nog maar boodschappen doen met mijn scootmobiel".

Volgens de organisatie zijn veel mensen bang in het verkeer of zijn ze zo geïsoleerd geraakt dat ze liever thuisblijven.

Ter ondersteuning was er een wagen mee met gereedschap. Ook waren er vrijwilligers bij die onderweg het verkeer regelden. 

reacties (10)

 • claudia

   

  wacht maar als je zelf ouder wordt, en nergens meer heen kan, omdat je lichamelijke klachten heeft. niet elke fam woont om de hoek, en is fijn voor die mensen, dat ze toch nog ergens heen kunnen. je leest vaak genoeg dat er weer een oudere is overvallen, dus vind het niet zo gek, dat ze niet meer eens buiten de deur komen.

  reageer
 • Lila

   

  Oja.. de nee-nee sticker moet van de brievenbussen! De blaadjes waarin activiteiten staan moeten wel binnenkomen.

  reageer
 • Lila

   

  Eenzame scootmobielen. agossie. ;-) Maar als je mobiel bent, mentaal in orde en een scootmobiel hebt, doe je het toch wel zelf. Er zijn overal (oud verzorgings-) verpleeghuizen met de mogelijkheid anderen te ontmoeten. Er wordt van alles georganiseerd voor een appel en een ei. En je kan ook gewoon aanschuiven voor een bakkie en een praatje als je niet van activiteiten houd. En durf je niet zo goed, dan even aangeven bij de receptie van zo'n huis. Zij weten wie hierin kan ondersteunen. Wellicht moet dit beter gecommuniceerd worden en niet alleen via internet.

  reageer
 • Job

   

  Allemaal makkelijk praten als het jezelf niet betreft..

 • pietje bell

   

  ik vind het prima als er ook uitgelegd wordt dat ze niet als achterlijke door de staten moeten rijden maar stapvoets

  reageer
 • Carry

   

  Door welke staten rijden ze dan zo hard? In het voetgangers gebied mogen ze 6 km per uur. En gewoon op de straat/weg zo hard als de scoot wil lopen dat is meestal niet harder dan 15 km.

 • Sranang man

   

  Almere ontpopt zich als ouderestad eerst the young festival en nu dit. Prachtig om te zien dat dit soort initatieven gerealiseerd kunnen worden voor de ouderen

  reageer
 • Bram

   

  Het festival (zogenaamd voor eenzame en verwaarloosde ouderen) kostte ons 75.000 euro, dit initiatief (inderdaad een mooi gebeuren) is een stuk goedkoper, namelijk kost ons niks. Nogal een verschil.

 • laat alle reacties zien
 • Martin

   

  Natuurlijk lijken ze eenzaam, hier in het centrum word je vaak door deze groep haast van je sokken gereden. Wellicht kunnen ze zich wat beter aanpassen in het wandelgebied.

  reageer
 • Barbara

   

  Ben ik met je eens, de zieke bestuurders zijn zich nauwelijks bewust met wat voor snelheid ze aan het races zijn t.o.v voetgangers. Kieper je eenmaal om uit zo'n kar dan ben je toch echt het haasje denk ik en zal niet de bedoeling zijn. Dan ook nog de toegevoegde lading aan boodschappen, kind, kat of hond er bovenop...

 • Remco

   

  Eenzzam? Ze zijn met 60!? Spreken ze vaker af!

  reageer
 • Barbara

   

  Die mensen heten toch geen scootmobielen?

  reageer
 • Frank

   

  Konden ze beter 2 aan 2.. Ook niet zo eenzaam

  reageer
 • Tja kreeg gelijk

   

  Waar is je familie dan hè, denk ik dan. Er zijn uitzonderingen maar het kan toch niet zo zijn dat al deze 60 niemand meer hebben? Familie ga je schamen!

  reageer
 • Emma

   

  Makkelijk praten. Niet iedereen heeft familie in de buurt wonen. Als je anderhalf uur moet rijden om even langs te gaan bij (groot)ouders kun je er -naast werk en gezin- niet meerdere malen per week naar toe. En zo zijn er meerdere redenen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert