Taalhelden in het zonnetje gezet

FLEVOLAND
Gedeputeerde Michiel Rijsberman heeft dinsdag drie provinciale Taalhelden in het zonnetje gezet. Het gaat om Flevolanders die zich hebben ingezet voor een beter geletterde samenleving. 

Held in de categorie 'taalcursist' is Yasser Younes uit Dronten, actief als vrijwilliger bij de bibliotheek. Hij is taalgids op de kenniswerkplaats, zet zich in als tolk, helpt mee met de maandelijkse ochtendactiviteiten en geeft presentaties over zijn ervaringen met Nederland aan andere nieuwkomers. 

Held in de categorie 'taalbegeleider' is Hanneke Marseille uit Dronten. Zij is taalcoach bij het Huis voor Taal en is daar ook op andere manieren actief.

Held in de categorie 'bruggenbouwer' is Gonny Mulder, medewerker van het Huis voor Taal in de Flevomeer bibliotheek

Het Flevolandse Taalnetwerk, bestaande uit bibliotheken en welzijnsorganisaties hebben gezamenlijk deze drie Taalhelden voorgedragen. In Flevoland heeft 16,2% van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. 

Winnaars dingen mee in landelijke verkiezing 
De TaalHeldenprijzen worden deze week in alle provincies uitgereikt. Uit deze provinciale Taalhelden worden in januari drie landelijke Taalhelden verkozen. Deze landelijke prijs zal worden uitgereikt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden.
 
 

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert