Meeste miljonairs wonen in NOP

NOORDOOSTPOLDER • Di 12 september 2017 | 10:16 • Dinsdag 12 september 2017 | 10:16
De meeste Flevolandse miljonairs wonen in de gemeente Noordoostpolder. Bijna drie procent van de huishoudens in die gemeente heeft een vermogen van meer dan een miljoen euro. Dat is twee keer zo veel als het landelijk gemiddelde. 

Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met Van Lanschot Bankiers telde Nederland op 1 januari 2015 net iets meer dan 100.000 miljonairshuishoudens. Dat komt neer op 1,4 procent van alle Nederlandse huishoudens.  

Ook in Zeewolde (2.7 procent) en Dronten (2,3 procent) wonen relatief veel miljonairsgezinnen. 

Veel miljonairs in melkveebedrijven
Volgens het onderzoek werken de meeste miljonairs in de landbouw, financiële dienstverlening, handel, specialistische zakelijke diensten en in de zorg. In de landbouwsector zijn veel zelfstandig ondernemers. Zij hebben een groot deel van hun vermogen in hun bedrijf zitten, bijvoorbeeld in de grond. Ongeveer de helft van de boerenondernemers heeft een melkveebedrijf. Een kwart van de boeren teelt graan of groente. 

Andere Flevolandse gemeenten
Het aantal miljonairshuishoudens in Lelystad, Almere en Urk ligt lager dan het landelijk gemiddelde. Almere is hekkensluiter in Flevoland. Amper een half procent van de huishoudens  daar heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer. 

De Top 5
De vijf gemeenten met het hoogste percentage miljonairshuishoudens bestaat uit Laren (10,3 procent), Bloemendaal en Blaricum (beiden 9,8 procent), Wassenaar (8,7 procent) en het Gelderse Rozendaal (6,1 procent). 

[https://localfocus2.appspot.com/59b79db3e3d9d]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel