Meeste miljonairs wonen in NOP

NOORDOOSTPOLDER
De meeste Flevolandse miljonairs wonen in de gemeente Noordoostpolder. Bijna drie procent van de huishoudens in die gemeente heeft een vermogen van meer dan een miljoen euro. Dat is twee keer zo veel als het landelijk gemiddelde. 

Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met Van Lanschot Bankiers telde Nederland op 1 januari 2015 net iets meer dan 100.000 miljonairshuishoudens. Dat komt neer op 1,4 procent van alle Nederlandse huishoudens.  

Ook in Zeewolde (2.7 procent) en Dronten (2,3 procent) wonen relatief veel miljonairsgezinnen. 

Veel miljonairs in melkveebedrijven
Volgens het onderzoek werken de meeste miljonairs in de landbouw, financiële dienstverlening, handel, specialistische zakelijke diensten en in de zorg. In de landbouwsector zijn veel zelfstandig ondernemers. Zij hebben een groot deel van hun vermogen in hun bedrijf zitten, bijvoorbeeld in de grond. Ongeveer de helft van de boerenondernemers heeft een melkveebedrijf. Een kwart van de boeren teelt graan of groente. 

Andere Flevolandse gemeenten
Het aantal miljonairshuishoudens in Lelystad, Almere en Urk ligt lager dan het landelijk gemiddelde. Almere is hekkensluiter in Flevoland. Amper een half procent van de huishoudens  daar heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer. 

De Top 5
De vijf gemeenten met het hoogste percentage miljonairshuishoudens bestaat uit Laren (10,3 procent), Bloemendaal en Blaricum (beiden 9,8 procent), Wassenaar (8,7 procent) en het Gelderse Rozendaal (6,1 procent). 

[https://localfocus2.appspot.com/59b79db3e3d9d]

reacties (15)

 • pieter de oude

   

  Veel huisbezitters zijn op papier ook rijk, tot de huizenzeepbel weer klapt.

  reageer
 • Flevoburger

   

  of je nu als boer pers'e miljonair bent staat niet vast. Wel staat vast dat er veel boeren ( 6100 melkveehouders en 3300 landbouwers) miljonair zijn. Het " wie" is niet zo belangrijk. Veel zorgelijker is dat een heel klein groepje ( 1,4% van de bevolking) beschikt over 44% van het totale vermogen. Rutte en de zijnen zouden eens moeten beseffen dat het niet DE BV Nederland is. Het is de Nederlandse Maatschappij, waarbij de bv Nederland ook een rol speelt. Met daarbij Nederlandse normen en waarden op de voorgrond. Democratie? De Nl democratie is dood.

  reageer
 • Rijke boer.

   

  Ik ben Boer en inderdaad steenrijk!!!!! Ik ben gezond net als mijn vrouw en kinderen. Hebben alle vier de ouders nog. Kan mijn 60 urige werkweek indelen wanneer ik wil evenals mijn vakanties. Maar met mijn bankrekening zullen niet veel mensen willen ruilen denk ik.

  reageer
 • Boeren kazen

   

  Ik heb ook zoveel geld op de bank staan ik zou niet eens weten wat ik er allemaal mee moet doen. Als u geld nodig heeft kunt u ook bij mij aankloppen geen probleem. Wat kan mij het schelen dat ik met een briefje van € 1000 mijn sigaar aansteek.

  reageer
 • de accountant

   

  Vreemd dat bij zulke vermogens er nog geklaag komt over de aansluitkosten van snel Internet.

  reageer
 • Het geld staat niet cash op de bank, het zit in de grond..

 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Op papier miljonair maar geen cent op de bank

  reageer
 • Stephan

   

  @Rienvdv: wat heeft een gemeentelijk beleid nu met het banksaldo van een boer te maken? Niets!!! @Jos: volkomen mee eens. Rijk geworden door decennialange subsidies uit Brussel. Maar goed, onze EU-bijdrage is deels niet terecht gekomen in de zakken van dubieuze Grieken of Italianen

  reageer
 • Mars

   

  Ik heb ook miljoenen! In Zimbabwaanse dollars...

  reageer
 • Jos

   

  De boeren worden rijk van het klagen en de subsidies.

  reageer
 • Jan

   

  De vermeende miljoenen rijkdom bij de boeren zit in de waarde van hun grond en gebouwen, zonder welke ze niet eens zouden kunnen boeren. En de meeste van die waarde is in de loop van vele generaties opgebouwd. De subsidies zijn er om er voor te zorgen dat u tegen een lage prijs uw voedsel, dat zij produceren, kunt kopen. Maar als u denkt dat u met boeren miljonair kunt worden is er niemand die u tegen houdt!

 • Barbara

   

  Je kan volgens het allerlaatste nieuws nog duidelijker maken met volgende getallen: Zeewolde telt 597 miljonairs, Almere 804, Lelystad,448 en Dronten 925 stuks. De totale NO polder heeft er 1299 te samen.

  reageer
 • Ger

   

  Wij zijn het ook als we de komma verzetten

  reageer
 • Rienvdv

   

  En dan een toch een sober minimabeleid in NOP hebben. Volstrekt bizar!

  reageer
 • Roel

   

  Het kapitaal zit dus in de grond.

  reageer
 • Kritiesj

   

  Nu snap ik waar de miljoenen van de Deel zijn gebleven!

  reageer
 • Kramer

   

  NOP...wimdmolen gebakken lucht miljonairs...

  reageer
 • Schaapjes

   

  Haha ja die initiatiefnemers vallen hier ook onder!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert