Meer vrouwen gezocht voor lokale politiek

ALMERE
Het aantal aanmeldingen van vrouwelijke kandidaat-raadsleden voor de verkiezingen van komend voorjaar blijft in Almere achter. Dat zegt oud-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester, die lid is van de selectiecommissie van de PvdA Almere.

Ze vindt dat de belangstelling van vrouwen voor een plek op de PvdA-lijst tegenvalt. "Van andere partijen hoor ik soortgelijke geluiden", zei Bouwmeester woensdag in Dit is Flevoland. Ze was zelf raadslid in Almere van 2002 tot 2006.

Volgens Bouwmeester is het van belang dat er voldoende vrouwen in de gemeenteraad zitten, omdat zij vaak anders naar onderwerpen kijken dan mannen. De Almeerse wethouder Froukje de Jonge, die bij de verkiezingen in maart de CDA-lijst aanvoert, steunt de oproep van Bouwmeester aan vrouwen om politiek actief te worden. 

Eerder bepleitte factievoorzitter Roelie Bosch van de Almeerse ChristenUnie al dat er meer vrouwen in de gemeenteraad moeten komen. Ze voert daar campagne voor onder de noemer 'Raad zoekt vrouw'.
 

reacties (8)

 • Marianne

   

  Bij mannen weet je dat zeker en bij vrouwen is dat altijd maar afwachten. Jan, ze zullen in ieder geval wel de capaciteit hebben om woorden goed te spellen, om mee te beginnen dan.

  reageer
 • Marianne

   

  Bij mannen weet je dat zeker en bij vrouwen is dat altijd maar afwachten. Jan, ze zullen in ieder geval wel de capaciteit hebben om woorden goed te spellen, om mee te beginnen dan.

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  Vrouwelijke politici hebben vaak een ander kijk op zaken. Als de vrouwelijke politici wel oog hebben voor het achterstallig onderhoud, gebrekkig groenonderhoud, ongelukkige keuzes bij nieuwbouwprojecten en vooral oog voor de inwoners, dan mogen ze direct alle mannelijke politici vervangen. Maar ook zij zullen zich moeten conformeren aan partij standpunten en coalitiebelangen. Kortom, ook met meer vrouwen in de Raad blijft het een puinhoop in de plaatselijke Almeerse politiek.

  reageer
 • Jan

   

  Ze moeten wel de kapaciteit hebben

  reageer
 • Polderboer

   

  Waarom wordt er niet gezocht naar de beste? Maakt niet uit of dat man of vrouw of iets ertussen in. Het gaat om de kwaliteit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harry Klein

   

  Goed voorbeeld doet volgen... Dat is al decennia niet gelukt binnen het karakter van de lokale politiek. Positiemacht en ego's gaan voor burgerbelangen. Dat helpt niet bij nieuwe aanwas. En de PvdA, tja....zeg maar niets meer....

  reageer
 • Vrouw

   

  Of is het gewoon zo dat vrouwen geen zin hebben in het wereldje dat politiek heet.

  reageer
 • Carl

   

  Voor zo'n gemeente wil je toch.niet werken, ze doen toch waar ze zin in hebben de wethouders

  reageer
 • .\/\/.

   

  Raadsleden werken niet voor de gemeente. Het zijn gekozen volksvertegenwoordigers. En de wethouders worden weer aangewezen door een meerderheid in de raad. Ik denk dat de motivatie van raadsleden vooral wordt aangetast door het eeuwige geëmmer van al die ontvreden mensen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert