Meer vrouwen gezocht voor lokale politiek

ALMERE • Wo 13 september 2017 | 17:29 • Woensdag 13 september 2017 | 17:29
Het aantal aanmeldingen van vrouwelijke kandidaat-raadsleden voor de verkiezingen van komend voorjaar blijft in Almere achter. Dat zegt oud-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester, die lid is van de selectiecommissie van de PvdA Almere.

Ze vindt dat de belangstelling van vrouwen voor een plek op de PvdA-lijst tegenvalt. "Van andere partijen hoor ik soortgelijke geluiden", zei Bouwmeester woensdag in Dit is Flevoland. Ze was zelf raadslid in Almere van 2002 tot 2006.

Volgens Bouwmeester is het van belang dat er voldoende vrouwen in de gemeenteraad zitten, omdat zij vaak anders naar onderwerpen kijken dan mannen. De Almeerse wethouder Froukje de Jonge, die bij de verkiezingen in maart de CDA-lijst aanvoert, steunt de oproep van Bouwmeester aan vrouwen om politiek actief te worden. 

Eerder bepleitte factievoorzitter Roelie Bosch van de Almeerse ChristenUnie al dat er meer vrouwen in de gemeenteraad moeten komen. Ze voert daar campagne voor onder de noemer 'Raad zoekt vrouw'.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel