'College moet meer oog voor fietsers hebben'

LELYSTAD
GroenLinks in Lelystad wil dat het college van burgemeester en wethouders in de toekomst bij wegwerkzaamheden meer oog heeft voor fietsers. Volgens de partij zijn er in het afgelopen jaar verschillende situaties geweest waarbij fietsers veel last hebben van wegwerkzaamheden.

Als voorbeeld wordt de uitbreiding van Bataviastad genoemd. Daarbij was de doorgaande fietsroute lange tijd afgesloten, zonder dat er een alternatief werd geboden. Daarnaast moesten fietsers bij werkzaamheden aan de sluis aan de Houtribweg soms zeven kilometer omrijden, terwijl auto's er wel langs konden.

GroenLinks wil van het college weten of het zich bewust is van de hinder. Ook wil ze een toezegging dat er voortaan wordt gezorgd voor een zo kort mogelijke omleidingsroute voor de fietsers.

reacties (12)

 • Lelystadse fietsster

   

  Wat een gezeur weer....fietsen in het winkel gebied, appende scholieren...heel vervelend, maar dat zijn de mensen zelf die zich "misdragen".Daar kun je als gemeente voor bekeuren maar verder niet zoveel aan doen. Maar fietsers 7 km om laten rijden en auto's wel doorgang geven, dat is toch belachelijk? Daar kun je als gemeente wel rekening mee houden!

  reageer
 • Jaz

   

  Groen Links en alle politieke partijen ....het echte grote probleem in het verkeer is het gevaarlijke gedrag van fietsers. Vooral in de winkelgebieden, waar voetgangers zich veilig moeten voelen. Fietsend door de Promesse en de Kroonpassage als duidelijkst. Al jaren laat je niet optreden door de daarvoor bevoegden, omdat er eerst besloten moet worden ..... Politie en parkeerbeheer willen, maar mogen niet gekoppeld aan onderbezetting. 1 voordeel van Almere ....daar ga je keihard op de non.

  reageer
 • Knelis

   

  Laat ze eens een goede bewegwijzering route door Leystad aan geven voor de fietsers ik reed laatst door lelystad op de fiets en stond op eens op een dreef ben maar door gefietst kwam uiteindelijk buiten Leystad terecht op een bewijzerd fietspad

  reageer
 • Coda

   

  Bulls hit Dick De auto heeft 4 wieken de fiets maar 2 De fietspaden is ook n verantwoording van de gemeente

  reageer
 • Danny

   

  Geen bullshit. Autoverkeer 'rijdt' blaadjes snelgenoeg stuk/weg en rijd ook nog eens op 4 wielen. Een fietsverkeer krijgt die blaadjes niet van het fietspad af ook vaak nog eens dichter bij bomen (meer blaadjes dus). Dick rijd waarschijnlijk niet veel op de fiets in de herfst of wel?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Esveen

   

  Tijdens de gehele uitbreiding van Bataviastad was ik daar 2x in de week op de fiets en de omleiding aan de zuidzijde van Bataviastad was duidelijk met tig borden aangegeven. Zelfs met tijdelijke belijning was een fietspad gecreëerd. Dus Groen (S)Links ga eerst eens poolshoogte nemen voordat je onzin uitkraamt en dan kun je zelfs nog zien dat een aantal borden voor de omleiding er nog staan.

  reageer
 • Emile

   

  Ik woon in Lelystad haven, en toen de sluis docht was voor onderhoud, moest je echt een enorm stuk om fietsen! Terwijl ik op het Noordersluis moest zijn! En de automobilist kon er wel langs ! Beetje raar laat de auto maar om rijden en de fietser erdoor. Lijkt me logisch

  reageer
 • Dick

   

  Bullshit. Als ik in een auto rijd moet ik mijn rijgedrag ook aanpassen aan de geldende weersomstandigheden. Als fietser heb je je ook maar aan te passen aan de geldende weersomstandigheden. Dus wat rustiger want er liggen blaadjes op het fietspad in plaats van "Ik ben een fietser, ruim baan, ik kom eraan".

  reageer
 • Dick

   

  Barbara, LEZEN! Het gaat over de fietsroutes BINNEN Lelystad, niet buiten Lelystad.

  reageer
 • Grada

   

  Helemaal mee eens! Begin deze herfst maar eens met het vrijhouden van bladeren op de fietspaden. Dit is bij nat weer levensgevaarlijk met als gevolg flinke valpartijen.

  reageer
 • Stevie

   

  Wat een onzin, nergens zo een goed fietspadennet als in Lelystad, gescheiden van autoververkeer etc. Laat GL zich nou eens druk maken over fietsen in winkelgebied, fietsende scholieren 3 rijen dik en appen onderweg.

  reageer
 • Barbara

   

  Laat Groen Links zich allereerst druk maken over veiligheid op de fietsroutes BINNEN Lelystad. Kan me herinneren dat het CDA daar ook een ernstig punt van wil maken!! Zij heeft niet lang geleden op haar site lezers uitgenodigd informatie/aanwijzingen door te seinen zodat eindelijk maar toch de broodnodige verbeteringen zouden moeten kunnen worden doorgevoerd. Even saampjes schouders eronder graag!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert