50 jaar: "Vanuit de Meerpaal in Dronten!”

DRONTEN • Vr 15 september 2017 | 9:02 • Vrijdag 15 september 2017 | 9:02
Omroep Flevoland besteedt deze hele week aandacht aan het 50-jarig bestaan van de Meerpaal in Dronten. 

Het werd een begrip in heel Nederland, De Meerpaal. Vooral dankzij de vele televisieprogramma's die er werden opgenomen, steevast aangekondigd met: “Vanuit De Meerpaal in Dronten!” Stuif-es-in, Telebingo, Zeskamp, De sterkste man van Nederland, het kon niet op die eerste jaren. Dankzij De Meerpaal kwam Dronten in alle huiskamers van ons land.

Eén van de laatste grote shows uit de oude Meerpaal was 'Welkom Flevoland', gepresenteerd door Linda de Mol en Hans Kazan. Het programma was bedacht en geproduceerd door Bart Bijsterveld. “Je had er de ruimte, en kon er met auto's zo naar binnen rijden”, aldus de oud-televisiemaker die tegenwoordig ook in Dronten woont. “Ik heb er mooie herinneringen aan.”

Alle afleveringen van deze serie kun je ook zien op YouTube.
Zaterdag zendt Omroep Flevoland om 16.00 uur op televisie een special uit over het bijzondere gebouw. Zondag wordt deze herhaald om 10:00 uur, 12:00 uur en 16:00 uur.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel