Diverse acties voor Sint-Maarten

FLEVOLAND
Er zijn in onze provincie verschillende acties gestart om geld in te zamelen voor noodhulp aan de eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius. De initiatiefnemers sluiten daarbij aan op de landelijke actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma

De 8-jarige Anne-Sofie Tank en de 9-jarige Danique Potter uit Emmeloord zamelen lege flessen in. Ze hebben de hele school opgeroepen om flessen bij hun in te leveren. Na één ochtend zaten ze op bijna 60 lege flessen. Die gaan ze later inleveren om uiteindelijk het geld daarvan te doneren. Ze hopen 100 euro op te halen. 

En ook Emmeloorder en rally navigator Harmen Scholtalbers zamelt geld in voor de Bovenwindse eilanden. Hij gaat met oud-Emmeloorder en radio-dj van NPO Radio 2 Paul Rabbering 50 kilometer fietsen. Dat doen ze vanuit Hilversum. Hij heeft zelf al zo'n 700 euro opgehaald. Verder zijn er ook op andere basisscholen in de provincie flessen ingezameld en koekjes gebakken. 

Donaties van gemeentes
De gemeente Dronten heeft 40.000 euro overgemaakt op giro 5125 voor de Bovenwindse eilanden. De andere gemeentes bespreken volgende week of ze geld gaan doneren. Een woordvoerder van de gemeente Lelystad liet alvast weten dat het college positief staat tegenover een donatie van eveneens 40.000 euro. 
Update: Lelystad heeft op 20 september besloten ook 40.000 euro te doneren.

reacties (4)

 • Sylvia

   

  Op tv waarschuwde een verontruste bewoner van Sint Maarten al lopend tussen de puinhopen door om NIET te geven, omdat de bewoners niets van het geld ontvangen, de woorden corruptheid kwamen uit haar mond. De ervaring heeft namelijk geleerd uit eerdere inzamelacties dat het geld niet bij hen terechtkomt. En wij maar geven ... Leren we nu niets van dit soort grote acties en dat het geld aan de strijkstok blijft hangen?

  reageer
 • Jan

   

  Ik snap er niet veel van. Men wilde toch afgescheiden van Nederland? Maar eigen broek ophouden gaat niet zodra het tegenzit. Dan moet het eerst verfoeide Nederland alsnog reddende engel komen spelen.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Het incompetente bestuur wrijft zich al in de handen, zo veel geld in aantocht, en de witte gevluchte Nederlanders en Amerikanen, komen pas terug als alles weer normaal is, maar de arme sloebers daar zijn en blijven de pineut.

 • KC

   

  Lelystad geef gewoon 1,00 euro per inwoner. Dat dan ca. 75.000 euro.

  reageer
 • Jan2

   

  En dan verkondigt de burgemeester van Maastricht heel trots op tv dat Maastricht 10.000 euro heeft gedoneerd. En lelystad en dronten geven samen meer dan 10x zoveel

 • Ik

   

  Zingen ze dan ook eerst een liedje?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert