Basisschool Oosterwold start in een tent

ALMERE • Zo 17 september 2017 | 18:06 • Zondag 17 september 2017 | 18:06
Les krijgen in een tent en een caravan. En geen klaslokaal met rijen bankjes en een schoolbord te bekennen. De vijf leerlingen op de Oosterwoldschool in de Almeerse nieuwbouwwijk worden sinds een paar weken onderwezen in een kleinschalige omgeving waar veel aandacht is voor de natuur.

Een aantal ouders met kinderen in Oosterwold wilde voor hun kind een school waar de antroposofische leer leidend is. Ze besloten daarom zelf een particuliere, staatsvrije school zonder subsidie op te richten. Ouders krijgen een inkomens afhankelijke eigen bijdrage te betalen die tussen de 200 en 600 euro ligt. Dat is onvoldoende om alles te betalen. De leraren zijn daarom dan ook op gedeeltelijke vrijwillige basis aan het werk.

Een dergelijke school hoeft niet aan alle strenge regels van de onderwijsinspectie te voldoen, maar wordt wel gecontroleerd. De inspectie bekijkt bijvoorbeeld of de leerlingen voldoende worden voorbereid op vervolgonderwijs en of het schoolklimaat veilig is.

Op de Oosterwoldschool werken nu twee docenten. Er is veel tijd gestoken in de opbouw en de organisatie van de school. Vanaf nu zal meer aandacht worden besteed aan werving van nieuwe leerlingen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel