'Hudson's Bay versterkt hart winkelcentrum'

ALMERE
De komst van warenhuis Hudson's Bay versterkt het hart van het winkelcentrum. Dat verwacht manager Mark van Dongen van Citymall Almere. Hij is blij dat de Canadese warenhuisketen niet heeft gekozen voor Lelystad of Hilversum in deze regio, maar voor groeistad Almere. Woensdag is de opening.

Sinds de start in 2006 wordt het winkelcentrum geplaagd door leegstand van tientallen panden. Een facelift in 2011 met glazen windschermen, bomen en betere verlichting stemden ondernemers iets optimistischer.

Moeilijke tijden waren het vertrek van de V&D en de Albert Heijn XL, de enige in heel Flevoland. Naar schatting stonden toen tienduizenden vierkante meters aan winkelruimte leeg. Exacte cijfers wil het management van het winkelcentrum geheim houden. Met de komst van Hudson's Bay moet de binnenstad een nieuwe impuls krijgen. Ook wordt gewerkt aan de invulling van een reeks lege panden in de foodpassage en aan het restaurantplein.

 

reacties (12)

 • Italiaan

   

  Quote: "Ook wordt gewerkt aan de invulling van een reeks lege panden in de foodpassage en aan het restaurantplein." Het Restaurantplein, bedoelen ze daar het Belfort mee? Daar heeft ondertussen weer een ondernemer de handdoek in de ring moeten gooien door een waanzinnige huurprijs. Natuurlijk is er op voorhand al voor een nieuwe huurder gezorgt door de verhuurder. Samen met de SNS hebben ze alles al rond met een keten die Italiaans op het menu heeft staan, waar geen serveersters rondlopen maar je alles zelf moet pakken. (Dit zal waarschijnlijk de doodsteek worden voor Woodstone). Tja. De kleine ondenemer wordt dus niets gegund.

  reageer
 • michael

   

  net gevonden op internet ... Almere kent een leegstand van 12 % op A , 20% op B en 30% C locaties. Na opening van HBC(+/- 12 000m2) zal de gemiddelde leegstand 9 % zijn.

  reageer
 • Ali

   

  Hoge leegstand wordt met name veroorzaakt door de torenhoge huren die gevraagd worden. Originele startups en lokale bedrijven worden hiermee uit het centrum gehouden met als gevolg een eentonig winkelbeeld dat niet afwijkt van een gemiddelde stad. Nu vaak wordt nog de schuld gegeven aan de burgers in Almere. Maar die blijft weg door het eentonige winkelbeeld waaraan Hudson Bay waarschijnlijk weinig kan doen.

  reageer
 • Feico Gerretsen

   

  Mijn niet-wetenschappelijk telling leverde in 2011 circa 60 leegstaande panden op in het Stadscentrum. Dit is minder dan 10.000 m2. Ook nog zeer veel trouwens. De overkapping vond plaats in 2013. De opening van Primark in 2012 heeft een enorme boost gegeven. Ik hoop dat Hudsons Bay ook zo n effect heeft. Albert Heij XL was niet de enige. In Almere Buiten staat er ook een. Hoewel niet vermeld op de gevel.

  reageer
 • Rob D.

   

  Eens... zoals vaker, is de journalistieke basis van een Omroep Flevoland artikel niet correct en best tendentieus... Jammer!

 • Ron

   

  ik verheug me er nu al op dat ik weer lekker op het terras ken zitten en genieten van het mooie uitzicht

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Maartje

   

  10 miljoen bezoekers... Ha deze meneer geeft wel humor. Als we het hebben over 1 derde daarvan, waarvan de helft scholieren wat er de hele dag rondhangt en de vele mensen die je elke dag en de hele dag door ziet rondschrijven omdat zij zich vervelen, de afgekloven kippepootjes die er overal liggen zou ik maar niet al te rooskleurig zijn meneer. Bij postcode checks kwam ook naar voren dat er bijna geen bezoekers van buiten Almere komen. En als deze er wel zijn, deze zich louter ophouden bij de Primark

  reageer
 • Martin

   

  Feitelijk onjuist. Veel mensen uit 't Gooi winkelen in Almere. Sport2000 is geliefd bij veel Hilversummers.

 • Claartje

   

  De hangende en klierende scholieren vind ik een domper bij het winkelen hier, ze geven erg veel overlast, zeker voor de winkeliers. Waarom moeten ze tijdens pauzes en tussenuren niet op school blijven, zoals bij veel andere scholen wel zo is?

 • Wieke

   

  Wat een heerlijk positieve reacties weer ... nee dus. Als winkelpanden leeg staan wordt er geklaagd, als er een nieuwe zaak komt begint men ook gelijk te klagen. Persoonlijk denk ik dat ik regelmatig in deze winkel zal gaan komen.

  reageer
 • michael

   

  ook een overschot aan kledingwinkels in het hele centrum !! en het is inderdaad wel irritant dat er niet een overdekt deel is (b.v kroonpassage. lelycentre)

  reageer
 • Feico Gerretsen

   

  Mijn niet-wetenschappelijk telling leverde in 2011 circa 60 leegstaande panden op in het Stadscentrum. Dit is minder dan 10.000 m2. Ook nog zeer veel trouwens. De overkapping vond plaats in 2013. De opening van Primark in 2012 heeft een enorme boost gegeven. Ik hoop dat Hudsons Bay ook zo n effect heeft. Albert Heij XL was niet de enige. In Almere Buiten staat er ook een. Hoewel niet vermeld op de gevel.

  reageer
 • Almere 1977

   

  Je kunt in het stadshart ook zo fijn winkelen als het slecht weer is......

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Inderdaad, je kan overal naar binnen en plenty horeca om even bij te komen.

 • Lelystedeling

   

  Klagen om het klagen?

 • Dirk

   

  nou was gisteren bij hudson bay in a,dam nou geef t twee jaar dan is t hier over en uit , ze handteren hoofdprijzen voor hun spullen dus lekker deze zaak links laten liggen dan is t straks in almere over en uit met dank aan hun fijne prijzen kuch kuch .

  reageer
 • Koos

   

  Ja sorry Dirk, maar het is dan ook geen Lidl he? Volgens mij een prima aanvulling voor de stad. Jammer dat wij dit in Lelystad niet hebben

 • Claartje

   

  Ik verheug me op Hudson's Bay. Zal meer cachet aan het centrum geven. Eindelijk weer een zaak die geen dumpkleding en/of dumpartikelen verkoopt. Daar hebben we er genoeg van in het centrum, zoals helaas ook de onlangs geopende Pull & Bear. Twee/drie tientjes voor een broek, wat kun je daar nu van verwachten? Goedkope troep en waarschijnlijk onder slechte omstandigheden gemaakt.

 • Lelystedeling

   

  Ja het liefst hadden we action-prijzen gezien natuurlijk. Voor kwaliteitspullen betaal je nou eenmaal, en als het je niet aanstaat koop je het toch niet

 • Danny

   

  Lege panden. Moeten ze vooral de huren verhogen. Er komt zo alleen maar meer leegstand.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert