Drie ongelukken door dichte ochtendmist

FLEVOLAND
Tijdens de dichte mist vanmorgen zijn in Flevoland drie ongelukken gebeurd. In Zeewolde botste een auto achterop een auto met caravan. De bestuurder had volgens de politie zijn voorganger niet op tijd gezien en reed er met hoge snelheid bovenop. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De auto's en caravan zijn total loss. Het viel de politie op dat andere weggebruikers met hoge snelheid langs de afzetting reden. 

In Noordoostpolder waren twee ongelukken. Deze vonden plaats in Marknesse. Twee automobilisten zagen volgens de politie te laat dat de T-splitsing ter hoogte van de Kleiweg en Sloefweg overgingen op de Leemringweg. Ze schoten van de weg. Bij de ongelukken raakte voor zover bekend niemand gewond.

De politie vraagt weggebruikers bij extreme weersomstandigheden rekening te houden met de snelheid.

reacties (9)

 • buitenwegbewoner

   

  Allemaal blijkbaar hun rijbewijs niet waardig; afgezien van een maximumsnelheid mag je natuurlijk nooit harder rijden dan de afstand die je nodig hebt om te remmen in het stuk wat je kunt overzien. Dus bij dichte mist is dat een stuk langzamer. Achterop een caravan knallen is dan dus helemaal stom: dat is zelfs een rijdend voorwerp ipv een stilstaand voorwerp. Verlichting helemaal mee eens: maak je zichtbaar voor anderen! Teveel mensen hadden dat gisteren niet in orde. Bestuurders moeten overigens dan wel weer rekening houden met onverlichtte objecten (of dat nu onverlichtte auto's zijn of T-splitsingbordjes....)

  reageer
 • Schaapjes

   

  Snelheid is in elk geval van invloed op de mogelijkheid om, als iemand anders een foutje maakt, nog te reageren en tevens is de snelheid een grote factor in de gevolgen. Kortom, gewoon aan de snelheid houden en rekening houden dat niet iedereen dezelfde capaciteiten heeft in het verkeer.

  reageer
 • Sef

   

  Ik ben persoonlijk van mening dat het niet kunnen autorijden een groter probleem is dan te hard rijden. De meeste incidenten die ik onderweg zie (dashcam) zijn veelal gerelateerd aan niet kijken met invoegen of tijdens het veranderen van rijbaan. Ook met een te lage snelheid inhalen of invoegen (wederom zonder goed te kijken) is ook een veelvoorkomende uitdaging.

  reageer
 • Weggebruiker.

   

  Misdadigers zijn het. Vanmorgen in de dikke mist je voorbij razen en ook nog zitten bellen. Als er dan wat misgaat, telefoon en rijbewijs direct afpakken en forse bekeuring geven. Hier kan niet hard genoeg tegen opgetreden worden !!!

  reageer
 • Danny

   

  Voeg ik er nog een 4de aan toe, Nijkerkerweg, aansluiting met N704 ook flinke aanrijding met heel veel blikschade.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zonnetje

   

  Zullen we met z´n allen afspreken in ieder geval onze verlichting aan te doen, liefst altijd in de polder! Maar met mist zeker.......... Vanmorgen Zeewolde richting Lelystad diverse voertuigen zonder licht, en in Lelystad zelf zeker 6 op 6 kilometer. Alvast bedankt voor uw medewerking.

  reageer
 • Dagrijverlichting

   

  Dit zou wel erg fijn zijn. Helaas zijn er ook erg veel mensen die geen benul van de werking van hun verlichting hebben. Dit betreft vooral de auto's met LED dagrijverlichting. Veel van deze mensen beseffen of weten niet dat ze aan de achterzijde geen verlichting voeren. Vanmorgen dus ook weer veelvuldig dit moeten constateren.

 • Auto bestuurder

   

  Ook ik moest langs het ongeluk en het reed er echt niet snel langs dat kon namelijk helemaal niet want de auto met caravan stond dwars over de weg en we moesten door het gras rijden om het ongeluk te passeren. 522068

  reageer
 • Willem dronte

   

  Gewoon meer bonnen schrijven aan deze gekken die zo hard rijden

  reageer
 • Gert

   

  Men rijdt veel te hard, smorgens rijdt men heel snel weg van vrouw (baasje) naar de grote baas!! En s'avonds weer heel snel van de grote baas naar kleine baasje (vrouw). En onderweg hebben ze blik op oneindig en moet iedereen aan de kant.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert