Na zes jaar spreekt Jamie Jane in de Kamer

ALMERE • Wo 20 september 2017 | 22:40 • Woensdag 20 september 2017 | 22:40
Ruim zes jaar heeft Jamie Jane Bosman uit Almere moeten wachten om haar pleidooi om dierenbeulen zwaarder te straffen toe te lichten in de Tweede Kamer. Woensdag was het dan zo ver. Jamie Jane was 17 toen ze het burgerinitiatief 'Een dier is geen ding' begon. Om een initiatief te kunnen bespreken in de Tweede Kamer zijn minimaal 40.000 handtekeningen nodig. Die had ze niet zo snel bij elkaar, en toen die grens eenmaal was gepasseerd kostte het nog veel tijd om de agenda's gelijk te krijgen.

Veel bijval
De Almeerse kreeg in de Kamer veel bijval. Veel Kamerleden vinden dat er meer gedaan moet worden aan dierenwelzijn. Minister Blok van Veiligheid en Justitie zei te werken aan wetgeving. Zo is hij bezig met een voorstel dat regelt dat mensen die dieren mishandelen geen dieren meer mogen houden.

In zes jaar is al veel veranderd
Sinds de start van de petitie in 2011 is er al wel het nodige veranderd op het gebied van dierenwelzijn. Toen stond een dier nog gelijk aan een voorwerp. Dat is inmiddels niet meer het geval, dieren zijn wezens met gevoel. Jamie Jane wil dat dierenbeulen zwaarder worden gestraft en dat de straffen ook daadwerkelijk worden opgelegd. Volgens haar komen daders er nog vaak te gemakkelijk vanaf. Toen ze in 2011 met de petitie begon, wilde ze dat dierenmishandeling net zo hard aangepakt wordt als mishandeling van mensen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel