Floriade Werkbedrijf moet 340 mensen aan baan helpen

ALMERE • Do 21 september 2017 | 10:00 • Donderdag 21 september 2017 | 10:00
De Floriade in Almere moet minstens 340 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijvend aan een baan helpen. Daarvoor wordt het Floriade Werkbedrijf opgericht.

Dit Werkbedrijf bestaat uit de gemeente Almere, uitzendbureau Randstad en uitkeringsinstantie UWV. De samenwerking tussen deze drie partijen is uniek. Ze gaan gezamenlijk werkzoekenden koppelen aan bedrijven die meewerken aan de Floriade die in 2022 wordt gehouden. Het is de bedoeling dat deze mensen na de wereldtuinbouwtentoonstelling door Randstad aan een blijvende baan worden geholpen. Bedrijven die werken in opdracht van de Floriade zijn verplicht vijf procent van het geld dat ze verdienen te besteden aan werkgelegenheid voor mensen die moeite hebben een baan te vinden.  

De werkzoekenden worden begeleid, kunnen een opleiding krijgen en gebruik maken van een jobcoach. De gemeente Almere verwacht dat de Floriade in totaal 4200 arbeidsplaatsen oplevert.  

Voor het Floriade Werkbedrijf is ruim 1,5 miljoen euro nodig. De verwachting is dat er een besparing van 2 a 3 miljoen euro ontstaat, doordat er minder aan uitkeringen hoeft te worden uitgegeven. De gemeenteraad moet de uitgave nog wel goedkeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel