Vluchtende automobilist heeft geen rijbewijs

ALMERE
De 23-jarige automobilist die zondagochtend in Almere op de vlucht sloeg voor de politie heeft geen rijbewijs. Dat heeft de politie laten weten. Tijdens een achtervolging, reed de auto met hoge snelheid de Muziekdreef op en kwam daar door nog onbekende oorzaak op de ondergelegen busbaan terecht. De man uit Amsterdam en een vrouw van 34 uit Rotterdam, die ook in de auto zat, raakten zwaargewond. De auto raakte zwaar beschadigd. 

Volgens de politie was auto rond 7:45 uur gestopt bij een alcoholcontrole op de Waddendreef. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Toen de politie om zijn rijbewijs vroeg, ging de man ervandoor.

De politie heeft eerste hulp verleend aan de man en vrouw. De verzorging is daarna door een mobiel traumateam overgenomen. De slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar zijn ze nu nog steeds.

reacties (5)

 • Dirk

   

  Haastige spoed is zelden goed, blijkt hier ook maar weer.

  reageer
 • Meester Riet

   

  Met dit soort volkswijsheden red je het echt niet meer in deze tijd.

 • Faerie

   

  @Eigen schuld. Mee eens. Met de rest trouwens ook. @Piet, laat die arme auto's erbuiten, die kunnen er ook niks aan doen dat ze aangeschaft worden door of uitgeleend worden aan kanslozen. En nooit meer rijbewijs... Ik vermoed dat ze nooit meer kunnen rijden, al zouden ze willen. Die auto ligt zo ver in de kreukels... Wat Desiree schrijft is ook waar. Voor hetzelfde geld hadden ze wel een ander benadeeld met hun rotgedrag. En inderdaad, lekker alle zorg en hulpverlening zelf laten betalen en niet door een schuldsanering oid. Laat ze maar een wrang voorbeeld zijn voor andere rotte ettertjes op de weg.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Gelukkig hebben ze alleen zichzelf verwondt en geen andere weggebruikers. Misschien handig om alle schade en kosten van de hulpverlening ook op ze te verhalen?

  reageer
 • Gast

   

  Of je zorgt ervoor dat je een geldig rijbewijs in bezit hebt en niet drinkt voordat je in de auto stapt. Dan hoef je ook geen rare acties uit te halen. Nog een geluk dat er geen andere weggebruikers zijn betrokken bij dit ongeluk

  reageer
 • J.p

   

  En wat heeft de provincie en almere en de rest van de steden geleerd van de brug kruizing en beveiliging dat men er toch van af kan vliegen (ondanks dat er een blok beton staat. bij veel andere bruggen (over oa. water ) staan slechts houten hekjes

  reageer
 • Van Haven

   

  Daar hoeven provincie en gemeente niets van te leren. De enige die iets moet leren (en zijn lesje nu ws, helaas voor hem en zijn passagier geleerd heeft) is de bestuurder die zonder rijbewijs en met alcohol op ging rijden.

 • ronald

   

  Je kan je beter afvragen wat de dronken bestuurder geleerd heeft ,zonder rijbewijs en drank op achter het stuur kan gewoon niet en willens en wetens toch doen.

 • Eigen schuld

   

  Personen die vluchten voor de Politie kunnen wat mij betreft niet vaak genoeg van de weg af vliegen.

 • E.

   

  De man had gedronken, had geen rijbewijs en ging ervan door toen de politie naar z´n rijbewijs vroeg.......... en jij hebt het over houten hekjes........ Op de foto staat trouwens een stalen hek waar de malloot doorheen gevlogen is.

 • Ronald

   

  Makkelijk om de overheid de schuld te geven maar misschien is het ook een idee om je als bestuurder aan de snelheid te houden, een rijbewijs te halen en zeker niet te drinken als je aan het verkeer gaat deelnemen........

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert