Ganzenjager krijgt na lang procederen vergunning terug

MARKNESSE • Di 26 september 2017 | 10:05 • Dinsdag 26 september 2017 | 10:05
Hans Keuper uit Marknesse krijgt zijn jachtakte terug. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft de beslissing van de korpschef van de politie om de jachtvergunning in te trekken vernietigd. De akte werd ingetrokken omdat Keuper verdacht werd van het in brand steken van een rietkraag. Die zaak is eerder al geseponeerd.

Vorige maand oordeelde de rechtbank dat de beslissing om de jachtvergunning in te trekken is gebaseerd op een onvolledig en tegenstrijdig politiedossier. Daarom had die beslissing niet genomen mogen worden. 

BOA's zouden hebben gesjoemeld
Keuper heeft aangifte gedaan tegen twee BOA's van Natuurmonumenten. Zij zouden hun processen verbaal over de vermeende brandstichting op elkaar hebben afgestemd. Op basis daarvan werd de akte door de korpschef ingetrokken. De politie heeft de aangifte van Keuper tegen de BOA's nog in behandeling.

Keuper is een kritisch volger van Natuurmonumenten. Hij heeft de Facebookpagina 'Natuurmonumenten liegt' in het leven geroepen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel