Lawaai Defqon.1 bleef binnen normen

DRONTEN
Het festival Defqon.1 in Biddinghuizen eind juni is binnen de geluidsnormen gebleven. Een reeks klachten over geluidsoverlast, vooral vanuit Overijssel en Gelderland, deed anders vermoeden. Het college van B en W van Dronten meldt dit na vragen van de ChristenUnie.

Dronten kreeg bijna 300 klachten over geluidsoverlast. Volgens de gemeente zijn er metingen gedaan en was het geluid niet te hard. Het college vermoedt dat de klachten komen door harde wind en de windrichting. "Wij betreuren de ervaren overlast en nemen de meldingen serieus.” 

De klachten zijn besproken met de organisatie van Defqon.1. Er wordt nagedacht om op het terrein aanpassingen te doen die het lawaai kunnen tegenhouden.

reacties (3)

 • Mark

   

  Wellicht de norm aanpassen?

  reageer
 • Boels

   

  Meten op festivals zelf heeft geen invloed op overlast buiten het terreinfestival. Geluid plant zich voort en de intensiteit wordt bepaald door windsnelheid, windrichting, luchtvochtigheid (denk aan mist en regen) en de "ruwheid van het terrein tussen festival en omwonenden. Bomen en struiken dempen het geluid, een kale (water)vlakte doet dat niet. Er wordt dus niet verkeerd gemeten, er wordt niet op de juiste plaatsen gemeten. De opstelling van het podium is bepalend; tegen geluidsoverlast helpt het als artiesten en de boemboxen met de kop in de wind staan.

 • Ed

   

  Publiek moet oordopjes in, omgeving heeft geluidsoverlast. Misschien het volume iets lager?

  reageer
 • Bert

   

  Hou nou toch eens op met klagen mensen. Een paar keer per jaar een paar uurtjes herrie so what. En ja ik woon in Biddinghuizen aan de Walibi-kant.

  reageer
 • Hendriksen

   

  Als de wind de andere kant op staat......

 • Barbara

   

  Ophouden met klagen over klagers lijkt me veel werkelijker.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert