Omwonenden niet blij met bouw seniorenwoningen

ALMERE
Een groep bewoners in Almere Haven is tegen de bouw van 20 tot 30 seniorenwoningen op de plek van voormalige basisschool De Dubbeldekker. Dat schrijven de Havenaren in een open brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De oude school staat middenin de wijk Hofmark. De gemeente Almere ziet het als een inbreidingslocatie waar seniorenwoningen gebouwd kunnen worden. 

Zo'n 80 omwonenden verzetten zich tegen de nieuwbouwplannen. Ze vrezen onder meer voor hoogbouw en parkeeroverlast. De bewoners van de Hofmark zien liever dat de school wordt verbouwd tot buurthuis, waar volgens hen meer behoefte aan is.

reacties (13)

 • Andere bewoner Hofmark

   

  Ik ben met stomheid geslagen..... de voorzitter van de VVE Hofmark heeft een brief geschreven en niet alleen ondertekend met persoonlijke titel, maar ook met voorzitterstitel, waarmee geïmpliceerd wordt dat alle 78 bewoners het eens zouden zijn met de inhoud van de brief. Ik, als bewoner, lees deze brief hier voor het eerst en was niet geïnformeerd over brief en de inhoud. Ik vraag me af of mijn buren hierin gekend zijn en ga dit zeker opnemen met de VVE!

  reageer
 • Kees

   

  De brief is ondertekend door 2 mensen (zo te zien nog een echtpaar ook). Dat één van de twee voorzitter van een VvE is van 78 mensen betekent nog niet dat deze brief van 80 mensen afkomstig is. Dat staat ook nergens in de brief. De suggestie wordt wel op een slimme manier gekwekt.

  reageer
 • Bewoner Hofmark

   

  Dat klopt helemaal wat u zegt. Wij zijn als bewoners niet ingelicht over het wel of niet versturen van deze brief. Zij schrijven deze brief op persoonlijke titel en vermelden en passant dat het namens alle bewoners is. Gelukkig is het laatste woord er nog niet over gesproken.

 • Opa 71 +++

   

  Laten ze maar een hangplek voor jongeren van maken!!!!! Dan piepen de tegenstanders van een senioren complex over een paar jaar wel anders.... En nog wat, de jongeren van nu zullen later ook een senioren woning nodig hebben, of zie ik het verkeerd??? Het is geen probleem van heden alleen!!!

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wellicht is het een idee om dan maar een school voor moeilijke kinderen te bouwen? Of een school voor een strenge religie.

  reageer
 • Sjs

   

  Ik neem aan dat al deze ouderen al in een huis wonen.. echter de jongeren hebben nauwelijks kans uit huis te gaan omdat er geen betaalbare woningen zijn.. lijkt me dat daar meer behoefte aan is.

  reageer
 • 13XX

   

  Uw redenering klopt niet helemaal. De ouderen die al in een huis wonen en naar dit beoogde complex verhuizen laten een andere woning achter..... voor de jongere woningzoekenden.

 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  Ik dacht dat hoogbouw niet mocht in Almere

  reageer
 • CJW

   

  Fijn dat je als oudere zo welkom bent in een stad als Almere! Hebben deze mensen, waarvan er steeds meer komen omdat Nederland vergrijst, geen recht om in een gezellige buurt te wonen i.p.v. ergens aan de rand "gedumpt" te worden?

  reageer
 • Van Haven

   

  Natuurlijk wel, maar er is ruimte op andere plekken waar al gebouwd wordt. Dat 'inbreiden' (en helemaal het inbreiden met hoogbouw) maakt Almere Haven steeds onaantrekkelijker.

 • LISCHA

   

  Jammer dat wij die brief niet kunnen lezen. Wordt lastig reageren zo.

  reageer
 • omwonende

   

  Gewoon de bijlage even openen, Lischa.

 • vosje

   

  Volgens mij moeten ouderen zolang mogelijk zelfstandig wonen, dus bouwen die woningen, dat gezeik altijd,

  reageer
 • Tini

   

  Fijn om toch wat positiefs te horen .We hopen allemaal oud te worden .

 • Van Haven

   

  Ik kan me de zorg van de omwonenden goed voorstellen. Straks kijken ze tegen hoogbouw aan, zoals op meer plekken un Haven gebeurd is, het is er nergens mooier door geworden, daar zit je niet op te wachten. Waarom senioren altijd in een appartement moeten gaan wonen is me een raadsel. Omdat je er dan meer kwijt kunt ? Als ik oud ben en geen trappen meer kan lopen hoop ik dat er ook gelijkvloerse woningen met een tuintje voor senioren zijn want ik moet er niet aan denken verplicht op 2-hoog te moeten zitten.

  reageer
 • Jan

   

  Senioren wonen niet 'altijd' in een appartement, maar, de keuze ervoor is wel eenvoudig te duiden. En eerste heeft deze groep vaker lichamelijke problemen, en is de veiligheid ook een issue. Verder is er niets mis met moderne en veilige woningen waar ook de eventuele zorg makkelijker te organiseren is. Dit is een rechtstreeks gevolg van het langer zelfstandig wonen wat tegenwoordig nu eenmaal de norm is.

 • Boels

   

  Ik gun iedereen een bungalow, maar gaat dit soort wensdenken niet wat te ver? Nadenken over de beslommeringen van het ouder worden zou al moeten beginnen rond de 50 jarige leeftijd; je woont te groot (kinderen het huis uit) en verkassen gaat dan gemoedelijker dan uit noodzaak op hoge leeftijd.

 • AB

   

  Parkeeroverlast van senioren ? Heeft u het dan over rondzwervende rollators in de wijk of op de stoep geparkeerde looprekken ? Gedrag van omwonenden staat bekend als het NIMBY effect.

  reageer
 • Van Haven

   

  Senioren rijden ook in auto's... Of is iemand in uw ogen pas senior als hij nauwelijks de deur meer uitkomt? En hun bezoek komt vaak met auto's, want ook senioren hebben vrienden en familieleden. In dit geval kan ik dat Nimby begrijpen, ik zou ook niet graag tegen een appartementengebouw aankijken ongeacht voor welke leeftijdscategorie die bedoeld is.

 • Gerrit

   

  Niks senioren maak er goedkope huur woningen voor 30+ tot 40 jaar van hebben deze mensenook een kans

  reageer
 • michael

   

  het gebouw van Cinevideo zoals in de brief staat beschreven zal al moeten wijken voor nieuwbouw hahaha.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert