Politiek gecharmeerd van blauwalgvrije natuurlijke zwemplas

LELYSTAD
Er is veel belangstelling van de politiek in Lelystad voor het plan van ondernemers om een blauwalgvrije, natuurlijke zwemplas in het Bovenwater aan te leggen. Dat bleek tijdens de tweede motiemarkt die dinsdagavond werd gehouden. Leefbaar Lelystad zegt nu al er alles aan te doen om het plan te realiseren.

Daarvoor is wel zo'n 5 ton nodig en de dekking daarvoor moet nog gevonden worden. Over een paar weken moet duidelijk worden of het plan ook echt kan slagen. De initiatiefnemers willen er een samenwerkingsverband met de gemeente, de provincie en het Waterschap van maken.

De bedoeling van de motiemarkt is om raadsleden over te halen geld voor een idee uit te trekken. Er zijn 22 voorstellen ingediend. Over een paar weken wordt duidelijk van welk idee de politiek echt gecharmeerd is.

 

reacties (6)

 • de accountant

   

  Bij 5 Euro entree heb je maar 100.000 bezoekers nodig. En nog wat meer ivm andere kosten.

  reageer
 • HH

   

  100.000 betalende bezoekers? Halen zelfs veel echte buitenbaden in Nederland niet. Steek het geld dus liever in een buitenbad, verwarmd met zonnecollectoren, dat van april t/m september open kan. Of nog liever het hele jaar, zoals veel buitenbaden in Duitsland.

 • Steven Stedenwijker

   

  Je moet gewoon waterplanten uitzetten. Net als in het Weerwater. Nergens meer last van. Hartstikke helder water en als extra weinig speedboten.

  reageer
 • belachelijk plan,realiseer gewoon een buitenlucht zwembad zoals er vroeger was.

  reageer
 • HH

   

  Ja, buitenbaden hadden nooit weggehaald moeten worden. Oude Agora ook niet. Allemaal politieke prestige die handenvol geld gekost heeft. En nu is er geen geld om die fouten te herstellen, want er wordt nog steeds heel veel geld verkwist. Leefbaar Lelystad denkt maar populair te doen, maar stemt ondertussen ook met de geldverkwisting van de coalitie voor citymarketing, Agora, Underground, Stichting Welzijn en Kubus mee, en heeft ook het herstellen van de Zuigerplasdreef weggegeven door met Parkwijk in te stemmen. Mijn stem krijgt LL niet.

 • hans

   

  Hear-hear!

 • Mouna

   

  Ja hoor, een half miljoen voor iets wat zo decentraal ligt dat het letterlijk voor de meeste kinderen onbereikbaar is en alleen in de zomer. En experts zeggen dat ook daar de blauwalg niet onder controle komt. Liever een tweede bad voor het hele jaar ergens centraler in de stad, bv in gebied achter Palazzo. En overdekt in de winter. Weer typisch popi-jopie van Leefbaar om hier achteraan te hollen.

  reageer
 • Harry Klein

   

  1 Prima keuze voor alle bewoners. Nu een keer geen hobby-werk subsidie projectjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Volger

   

  Ik dacht dat er maar maximaal €150.000 ter beschikking was voor alle ideeën. Hoe kun je dan praten over 500.000 voor 1 idee.

  reageer
 • Thomas

   

  Wamt, gillen voor de bühne, de specialiteit bij uitstek van Leefbaar.

 • Ine

   

  De initiatiefnemers willen dat gemeente, provincie en waterschap samenwerken. € 150.000 voor de gemeente en dan zullen ze moeten lobbyen bij provincie en waterschap voor de rest.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert