Verdachte Michael P. blijft langer vast

ZEEWOLDE • Do 12 oktober 2017 | 11:34 • Donderdag 12 oktober 2017 | 11:34
Oud-Zeewoldenaar Michael P., die verdacht wordt in de zaak Anne Faber, blijft nog veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. Die besliste donderdag dat er op dit moment voldoende verdenking tegen de verdachte is om hem langer vast te houden voor betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber. 

Het lichaam van de 25-jarige vrouw uit Utrecht is donderdag gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Dat maakten de politie en het Openbaar Ministerie donderdag bekend tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Zeewolde.

Volgens de politie gaf Michael  P. woensdagavond informatie over de plaats van het lichaam van Anne. Rond het Nulderpad in het bos Horsterwold is de hele dag gericht gezocht naar haar lichaam. Volgens de politie werd al snel duidelijk dat er aanleiding was om hier verder te zoeken.

De 27-jarige verdachte werd maandag aangehouden in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder. Hij zit een lange celstraf uit voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar. Hij verbleef in de kliniek om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij. 

Na zijn aanhouding waren er zoekacties in het gebied rond de kliniek. Die leverden niet direct resultaat op. Woensdag werd de zoektocht verplaatst naar Zeewolde, de vroegere woonplaats van de verdachte. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel