OM: celstraf voor overvaller snackbar

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft 26 maanden cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, geëist tegen een man uit Lelystad. Hij zou afgelopen zomer in zijn woonplaats een snackbar hebben overvallen. 

De man zou de snackbar vlak voor sluitingstijd zijn binnengelopen met zijn hand in zijn zak. Daardoor dacht een medewerkster dat hij een wapen had. Hij graaide geld uit de kassa en liep weg, maar kon kort daarop worden aangehouden. Naast de overval heeft hij nog tien andere feiten op zijn kerfstok, aldus het OM. Onder meer een winkeldiefstal en insluiping in een woning.

Zijn advocaat vindt de straf veel te hoog en vindt dat de man naar een kliniek moet. Hij kampt namelijk met een drugsverslaving. Over twee weken volgt een uitspraak van de rechter. 

reacties (4)

 • dw

   

  dus als een drugs probleem heb mag je dingen van andere hard werkende mensen steelen? slaat nergens op! pak dit gajes maar aan.

  reageer
 • Geert

   

  Kunnen ze die advocaten niet in een kliniek stoppen? Deze crimineel heeft verkeerde keuzes gemaakt, drugsgebruik en misdaad, dus zal daar voor moeten boeten!

  reageer
 • Jay

   

  En maar pamperen die malloten. Lang onttrekken aan de maatschappij is het enige zinvolle antwoord op zulke gevaarlijke overlastgevers. Die lachen zich rot om die softe aanpakjes.

  reageer
 • John

   

  Hmmmm hij moet naar een kliniek volgens de advocaat. Moge duidelijk zijn dat die instellingen niet werken. Gewoon opsluiten en niet eerder vrij. Maar helaas zal onze rechtstaat waarschijnlijk besluiten tot een foeigesprek en een aai over zijn bol.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert